Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Yeni Dönem İlk Yönetim Kurulu Toplantımızı yaptık

02.12.2012 tarihinde Almanya'nın Wiesbaden kentinde derneğimiz yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirerek çeşitli kararlar aldı.Toplantının açılışını dernek başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz yaptı. Yılmaz açılış konuşmasını kürtçe yaparak katılımcıları selamladı, toplantının gündemine anlam ve önemine değindi. Yönetim Kurulu  yöneticilerimizin bir bölümü bulundukları bölgede yoğun kar yağışı nedeniyle toplantıya katılamayacaklarını belirttiler. Toplantıya Almanya'da misafir olarak bulunan Türkiye dernek temsilcimiz Sayın Haydar Ber'de katıldı. 

 
Toplantıda derneğimizin yapmış olduğu çalışmalara kısaca değinen başkan Mehmet Yılmaz  yeni dönem çalışmalarının derneğimiz açısından anlam ve önemine değinerek toplantının gündemine geçildi.
 
Derneğimizin yapmış olduğu YK toplantısı 4 saat sürdü. Bu süre içerisinde 5 önemli gündem maddesi görüşüldü,bu maddelerden biride köyümüzü yakınen ilgilendiren ve birçok köylümüz tarafından rahatsızlıkları dile getirilen komşu köylerden ,köylülerin rızasına ve onayına başvurmadan, getirilen bir sürünün köye yerleştirilmesiydi.Bu konu üzerine yaklaşık 1 saat süren görüşmeler sonucu,sayın Haydar Ber'inde bu meseleyi yakından bilmesi ve köydeki durumu YK'ya aktarmasıyla şu sonuca varıldı; Köyümüzü ilgilendiren herhangi bir konuda bireylerin köy hakkında şahsi kararlar vermesinin yanlış olduğunu, gerek köy muhtarlığı ve heyeti gerekse dernek yönetim kurulunun bu konularda birlikte kararlar vermesinin doğru olacağını, köylülerimizden herhangi birisinin rızası olmadığı koşullarda bu tür girişimlere teşebbüs edilmemesini  vurgulayarak bu türden davranışların toplumumuzu rahatsız ettiği ve bir daha tekrarlanmaması gerektiği noktasında karara varıldı.Bu karar köylülerimize mektupla bildirilecektir.
 
İkinci gündem maddesi olarak dernek temsilcilerimiz belirlendi. Buna göre Ulm'da Sayın Yusuf Top ve Mehmet Ok, Karlsruhe'den Onur Aslan ve Stadtallendorf'dan Zeynep Yılmaz yeniden bölgelerinde Derneğimizin temsilcileri olarak seçildi. Türkiye temsilcileri olarak da Sayın Haydar Ber ve Hasan Aslaner. Türkiye temsilcilerimiz kendi aralarında toplanarak  birlikte çalışabilecekleri arkadaşları kendileri belirleyeceklerdir.
 
Üçüncü gündem maddesi olarak gençlik çalışmaları ele alındı.Bu konuda gençlik adına sayın Murat Baysan bir açıklama yaparak çalışmalar ve yapmak istedikleri hakkında YK yı bilgilendirdi.Gençlik kampının tarih ve yerinin belirlenmesi için bir kaç anket yapıldığı önümüzdeki günlerde kendi aralarında bir toplantı yaparak durumu netleştireceklerini belirtti.
 
Dördüncü gündem maddesi çalışmalar hakkındaydı,bu konuda esnaflarımıza yönelik bir etkinliğin yapılması bugüne kadar çalışmalarımıza katkı sunan her esnafımıza birer liyakat plakatı verilmesi kararı alındı.Yemekli ve müzikli olarak tasarlanan etkinlikte müziği Erkan ve Dilan Top kardeşlerle birlikte Ali Erel yapacaklar. Etkinlik yeri Stuttgart veya Karlsruhe olarak belirlendi,kesinleştirilmiş yer ve tarihi hakkında ileriki günlerde gerekli açıklama YK tarafından sitemizde duyurulacaktır. 
 
Toplantının bir başka gündem maddesi kadınlarımızın çalışmalara katılımı noktasıydı,bu konuda da çeşitli görüşler dile getirildi,konunun yapılacak bölgesel toplantılarda tekrar gündemleştirilerek somutlaştırılması kararlaştırıldı. Bölgesel toplantılarımızı köylülerimizin yoğunluklu olarak bulundukları bölgelerde yapılması kararlaştırıldı,buna göre Stuttgart,Ulm,Karlsruhe, Wüpperfürth, Düren ilk olarak düşünüldü.
 
Son olarak dilek ve temenniler belirtildi, site tekrar gündeme alındı bu noktada sitede dernek genel sekreterimizin sorumlu olduğu kararına varıldı.genel olarak site konusunda yapılacak yenilikler ve çalışmalar dernek başkanı gözetiminde gerçekleştirilecektir.