Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BIJİ AŞİTİ...YAŞASIN BARIŞVE KARDEŞLİK

Türk ve Kürt gençleri ölmesin,Savaş istemiyoruz,Barış hemen şimdi sloganlarına karşı Türk burjuva medyası ve sokakta kadınları katleden AKP´ nin düşüncesi terörü bitireceğiz.

Öylede böylede bitecek.Bitecek ama nasıl bitecek?.Kundaktaki çocukları öldürerekmi bitecek?

Kürt köylerini yakarakmı?.İnsanları evlerinden yurtlarından sürgüne yollayarakmı bitireceksiniz?

Nede olsa onlara göre birşey olduğu yok.Olan fakir fukaraya oluyor.Onların çocukları Amerikalar´da okuyorlar.Askerlik bile yapmıyorlar.Hepsinin çürük raporları ceplerinde.

Kendi ülkesini özgürleştirmeyen ve sorunları çözmeyen ,her gün onlarca insanın açlıktan öldüğü ülkesinin insanlarını görmeyen .Kadınların can güvenliklerini almayarak onları ölüme yollayan.

Kürt sorununu çözeceğiz ama katliamla çözeceğiz diyen  AKP ´nin Libya´ya giderek ordaki halklara yol haritası çizmesi,Somaliye ise savaş ordusuyla gidip ordaki çocuklara kendilerini kral ve kiraliçeler  gibi gösterip sadaka dağıtması  ve reklam yapması gerçekten gülünç bir durum.

Bütün devletleri yanına alan AKP´ ye en güzel yanıtı savaş çığırtkanlıklarına karşı Barış Analarının yanıtı.Kendilerini canlı kalkan yaparak her iki taraftanda kimse ölmesin diyen bu çığlık duyulmazmı?.

Her gün sayfa sayfa,boy boy Kürtleri manşet yapan ve hedef gösteren burjuva basın neden anaların sesini duymuyor.Nerde sizin aydınlığınız,nerde sizin insanlığınız,rahatmısınız savaşı kışkırttığınıza,rahatmısınız her gün bu kadar insanın katledilmesine?.

Bizim bildiğimiz basın,sanat,aydın özgürlükten yana olandır.Savaşa karşı Barışı savunandır.Zalime karşı mazlum halklardan yana olandır.

Sizler gibi düşünmeyen bir avuç insana tanklarınız,uçaklarınız,kalemleriniz yetmiyormuş gibi,sizin gibi düşünmüyenlere gözdağı verdiniz.Kalemler´inizle hedef gösterdiniz.Yazıklar olsunki sizin gibi düşünenlere.

Ama ne olursa olsun Savaşı isteyenler şu an çoğunlukta olsada,Barış çığlıkları atanların yürekleri sizden katbekat daha fazladır.Özgür yüreklere zincir vurulurmu.....

Bizler sürgünde yaşayan savaşın en acımasız halini yaşıyan   Kürt ,Alevi kadınlar ve gençleri olarak bu savaşın bir an önce durmasını ,BARIŞ ANALARININ onurlu duruşunun  herkesin duruşu olmasını,başlatılan operasyonların bir an önce  son bulmasını  diliyoruz.

BIJİ AŞİTİ...YAŞASIN BARIŞ  VE KARDEŞLİK

Kurmeş´in  GENÇLERİ  ve KADINLARI........