Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Memet Yılmazın Köy Muhtarımız Şerif Kurtla Yaptığı Söyleşisi

İyi akşamlar sayın Muhtarım. İyi akşamlar sayın başkanım. Bu ne ittifaktır Muhtarım, ben başkan değilim. Biz buna laiğiz başkanım. Bana, rahmetli Hasan Güneri ile görüşmelerimi hatırlattın. Rahmetli ne derdi başkanım? Bu köyde akılı birkaç kişi var, bunlardan bir de ben ile seniz derdi. Doğruluk payı da az değil başkanım. Sen öyle düşünüyorsan, doğru deyelim.

Gözünüz aydın sayın Muhtarım suyun elektrik meselesini hal ettiniz. Derneğin çabası, köylülerimiz de Doğan Irmak, Hıdır Öz, Asiye Aslaner ve köy heyetinin çabası ile, yıllardır karşımız da duran bu sorunun hal edilmesi hepimizi sevindirmiştir sayın başkanımız.

Her köylü borcunu ödedi mi sayın Muhtarım? Maalesef ödemeyen bazı köylülerimiz vardır. Bunlar % 10 civarında dır başkanım. Bunun bir gerekçesi olmalıdır Muhtarım? Gerekçe ne olur ki başkanım. Pis adam pistir. Bu pislik yalnız aile reisin de değil. Pis adamın hanımı da, kızı da, oğlu da pistir. Adam su parasını vermek istemiyor. Eşi, kızı veya oğlu buna itiraz etmiyor. Demiyor ki, yahu, her kes veriyor, sen neden vermiyorsun. Verirler Muhtarım sen canını sıkma.

Yeni su saatlerini takacaktınız son durum nedir sayın Muhtarım? Başkanım, istinassız her eve yeni bir su saati taktırdık. Bazı evler kapalı olduğu için onlara taktıramadık. Onlar köye gelirlerse, o evlere de yeni su saati takılacak. Köyümüz de hırsız çok. Bir kaçı kaçak olarak bahçe ve guncuk ta ki kömlerine su kullanıyorlar. Tüm kaçak su borularına da su saatini taktırdık.

Bunlar çok güzel, okuyacak ve su paralarının toplama işini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz sayın Muhtarım? Başkanım, bunu kendi aramız dan konuşuyoruz. Pertek Belediyesinin tecrübelerine baş vuracağız. Suyumuz yeterlidir. İsteyen, istediği gibi bağını bahçesini sulaya bilir. Harcanan suyun da bir mali bedeli olduğunu bilmeleri lazımdır. Şu an kübik başına ne kadar para alınacağı kararını almış değiliz.

Suyun Elektrik parasını ödediniz, köyün elektrik şebekesinin yenilenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz sayın Muhtarım? Evlerdeki elektrik saatleri düzenli okunması için evin dışına takılacak. Saatleri içeri de olup, düzenli okunamayan evlere elektrik kurumu tarafında ceza kesileceği bilmenizi isterim başkanım. Yıllar ca önce her kese, elektrik saatlerini dışarıya monte edilmesi rica edildi. Elektrik şebekesinin yenilenmesi için çaba içersindeyiz, ne zaman yapılır bu konuda bir şey söyleyemeyeceğim sayın başkanım.

Derelerdeki kanalizasyon ve köprü projesi ne durumdadır sayın Muhtarım? Büyük derede duvarlar örüldü. Dört ayrı yerde köprüler kurulacak. Köprülerin kurulması inin Tunceli deki yetkili idare ile ilişkiler içersindeyiz. Duvarların arka taraflarının doldurulması gerekmektedir. Ayrıca birkaç derenin su boruları yenilenmesi gerekiyor. Anlayacağın önümüzde bir dizi sorunlar daha var sayın başkanım. Bunların aşılacağına inanıyorum sayın Muhtarım.

Köyü ne zaman ilaçlayacaksınız sayın Muhtarım? Allah in rahmeti durmuyor. Halen soba yakıyoruz. Zavallı sinekler de yuvaların da çıkmış değiller. Pertek Belediyesi ile konuşacağım. Dernek olarak ilaç parasını karşılayacağınızı beyan etmiştiniz, şahsınız da dernek yönetimine teşekkürlerimi iletirsin sayın başkanım.

Sayın Muhtarım, oyunun rengini bana söylemeye bilirsiniz. Seçim durumları nasıl gidiyor? Başkanım, benim oyumun rengi belli. Her kes özgür şekilde oyunu kullanacaktır. Dersim in bağımsız adayı Ferhat Tunç a karşı bir sorumluluğumuz olmalıdır. O bizim eniştemizdir. Yurtdışın da yaşayan sizlere bir sorumluluk düşer. Yakınlarınıza telefon edin. Düşünceleriniz doğrultusun da tavsiyede bulunun. Bundan başka ne diyebilir ki sayın başkanım.

Sayın Muhtarım, sağlık durumunuzun iyi olmasına sevindim. Muhabbet kızımızın özgürlüğünün elinden alınmasının üzüntüsünü sizinle paylaşmak isterim.

Mehmet Yılmaz 25.05.2011