Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

DERNEK YÖNETIM KURULU TOPLANTISI

KURMES 1Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu Toplantısı Almanya'nın Elsenfeld kentinde bulunan Mittenberg ve Çevresi Alevi Cemevi'nde 17 Nisan 2016 tarihinde Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı Saat 14.30 da başlayıp 18.30 da sona erdi. Toplantı saygı duruşundan sonra dernek başkanı sayın M.Yılmaz'ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Dünyamızda ve bölgemizdeki gelişmeler yanı sıra köyümüzün genel durumu sorunları ve derneğimizin maddi-manevi çalışmaları üzerine bir açıklama yaptıktan sonra belirlenen gündem maddelerine geçildi.
1. Gündem maddesi olarak 9.Kurmeş şenliği görüşüldü. Toplantıya katılan dernek yöneticilieri ve orada bulunan köylülerin tek tek düşüncesi alındı, buna göre 9.Kurmeş şenliğinin bu sene ülkedeki son siyasal süreç ve bölgemizdeki çatışmalı ortamın artması, Kurmeş halkı ve dostlarının festivalın olması halinde can güvenliklerinin sağlanamaması bölgedeki çatışmaların giderek dahada yoğunlaşabilme ihtimalinin yüksek olması gibi daha bir çok gerekçe göz önüne alınarak şenliğin bu sene ileride belirlenecek bir tarihte Almanya'da yapılmasına buna ek olarak gerekli görüldüğünde Mayıs 2016 tarihinde köyde yapılacak bir toplantıda yazın köyde bulunan ve köylerine gidip orada tatillerini geçiren köylülerimiz için panel, tiyatro, gezi vb gibi etkinliklerin yapılıp yapılmamasına bir karar verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
2. İkinci Gündem maddesi 10-11 Haziran tarihlerinde Almanya' nın Frankfurt kentinde yapılacak olan Dersim Kültür Festivalinde yapılması gerekenler ve bu anlamda görevlendirmeler yapıldı..Buna göre festival alanındaki düzenlemelere Wiesbaden de bulunan köylülerimiz katılacaklar..Çadırı A.Ekber Aslaner getirecek kurulmasını ise Wiesbaden kentinde bulunan köylülerimiz yapacak ayrıca standımızın zengin olabilmesi olabildiğince yöre kültürümüzün sergilenmesi içinde her bir köylümüzün kendilerinde olan yöresel kıyafet ve el ürünlerini çadırımızda sergileme çağrısının yapılmasıda tasfiye edildi..Peynir vb.hazırlıklarıda Wiesbaden'de bulunan köylülerimiz tarafından yapılacaktır. Festivalin ikinci günü düzenlenecek panele Kurmeş kadın Meclisinden de bir panelistin katılması konusu 8 Mayısta yapılacak kadın meclisi toplantımızda karara bağlanacak, kimin katılacağına artık kadın meclisi karar verecek.
3. Kurmeşliler Kadın Meclisi Çalışma Proğramı gündem maddesi 8 Mayıs Kadın Meclis toplantıısına bırakıldı. Fatma İmak arkadaşın Kurmeşli Kadın Meclisi konusundaki görüşleri toplantıya katılanların bilgisine sunuldu.
4. Su pompalarının ve köyümüzün su sorununun çözülmesi kanalizasyon ve tüm su borularının yenilenmesi gibi köy muhtarının önerisi Mayıs ayında köyde, köylülerle yapılacak toplantıda tekrar görüşülmesine ve orada bir kararın çıkması düşüncesi benimsendi. Buna göre Özel İdare ile köyün su borularının tamamının değiştirilmesi konusu muhtarlık vasıtasıyla konuşulacak ve tüm köylülerimize bildirilecek. Dernek Yönetim Kurulu ayrıca suyun kullanımı konusunda yaşanan sorunlara ve kaçak su kullanımlarına karşıda tüm köylülerimizden, Köyün ortak kararlarına uymalarını kendi bahçesi için veya hayvanları için su kullanmak isteyenlerinde su saati takarak kullanabileceklerini ama özellikle kaçak suyun köylülere zarar verdiğini sorun yaratığını buna bir son verilmesi gerektiğini belirtti. Bu anlamda Su saati takarak her köylü istediği gibi suyu kullanabilecektir düşüncesiyle köylülerimizden ricamız ortak kararlara uyulması.
5. Dernek Çalıma Proğramı ve Önerileri içeren gündem maddesi üzerinde de çeşitli düşünceler sunuldu ve üzerinde konuşuldu, köyde daha yaşanmış ve hiç kimsenin tasvip etmediği bir olay tekrar gündeme alınıp konuşuldu bu konuda derneğin düşüncesinin aileler arasında bir barışın sağlanması ve olayın karşılıklı hoşgörü ile tatlıya bağlanması temennisi olduğu belirtildi, buradaki en büyük sorumluluğun ailelere düştüğünü derneğimizin bu konuda daha öncede olayla ilgili bir açıklama yaptığı belirtildi.
Toplantıya sunulan önerilerden biride savaş mağduru ailelerle dayanışma temelinde "Kardeş Aile Projesi" ne destek verilmesi görüşüldü, bu anlamda da YK olarak toplantıda bu projeye köylülerimizin kendi imkanları dahilinde destek vermeleri gerektiği temennisi dile getirildi.Kurum olarak ailelerin bu projeye destek verilmesi teşvik edilecek. Derneğimizin önümüzdeki dönem için çalıma proğramına dair çeşitli öneriler geldi bu konuda zamanın yetersiz olması nedeniyle bir karar çıkmadı.DYK daha sonraki görüşmelerinde yıllık çalışma proğramını çıkaracaktır.
Kurmeş Derneği adına
A. Haydar Gürbüz ve Hüseyin Üç

 

Kurmes 2

 

Kurmes 3

 

kurmes 4

 

 

Kurmes 5

 

Kurmes 8

 

Kurmes 9