Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

5.Kurmeş Şenliği-Mehmet Yılmaz

 "Şenlik için Kaymakamlığa yaptığımız başvuru olumlu karşılanmış ve izin verilmiştir."

5. Şenliğimiz 4- 5 ve 6 Ağustos 2010 köyümüz Kurmeş te yapılacak. Her kesin ortak beklentisi, yıllarca görüşemediği köylü ve dostları ile şenlikte buluşmak ve şimdiye kadar tanımadığı insanları ile tanışmaktır. Gençler için bazen de murat kapıları açılıyor.  

Benim de bu şenlikte beklentilerim şunlardır.

 

  • 60  yıllarında birlikte ve bizden daha önce okumuş, Türkiye nin farklı şehrinde yaşamlarını sürdüren köylülerimle ana mekanında  buluşmaktır. Bu yazımla onlara çağrım şudur ki; yıllar sonrada olsa, anamekan da bir buluşmaya ne dersiniz? Hem görüşmüş oluruz, hemde çocuklarımız ve ailemiz birbirleri ile tanışmış olurlar.
  • Yüz yıllar önce,  kesin olarak bilmediğimiz nedenlerden ötürü Kurmeş ten ayrılıp Sivas, Erzincan, Gümüşhane, Kayseri, Maraş ve İstanbul gibi yerlerde yaşamlarını sürdüren,  kendilerini Kurmeş li olarak algılayan insanlarımızla buluşmak,  şenlik bir vesile olmalıdır. Tarihi bazı bilgileri hazinesinde toplayan insanların buluşması, toplumun tarihini ortaya çıkarır. Çağrım şudur: Kurmeşliler gelin, ana ocağı olan Kurmeş te buluşalım. Tanışmasak ta kapımız ve mekanımız size açık, bir kuru ekmek ve bir tas ayranı birlikte paylaşalım.
  • Komşu köylülerimize şu masajı vermektir. Birlik güzelliktir. Beraberlik, dostluk ve barıştır. Örgütlülük, kardeşlik ve sorumluluktur. 6 yıllık kuruluşu olan derneğimiz, yanlız Kurmeşlilerin değil, komşu köylülerinde birlik ve beraberliği için uğraş içerisindedir. Bu şenliğimizle sizlerle daha yakında kaynaşmak istiyoruz. Bunu bir Kurmeş şenliği değil, komşu köylülerin Kurmeş te buluştuğu bir şenlik olarakta algılamak lazım.
  • Köylülerim de beklentim şu: Her dernek üyesi gibi, bende elimde geldiği kadar, derneğimizi bu güne kadar bu noktaya getirdiğimizde mutluyum. Köylülerimiz ve insanlarımız için iyi  şeyler yaptığımıza inanıyorum. Derneğimiz gelişiyor ve büyüyor. Şenlikleri organize etmek büyük çaba ve fedakarlıklar gerektiriyor. Arkadaşlar büyük özveri ile bu işi organize ediyorlar. Her köylü ev sahipliği yapmaya hazır olmalı. İnsanlar ya düğününde, ya ölüsünde ve yada böyle büyük organizelerde kendisini belirler. Birlik, beraberlik ve sorumluk duygusu  ile bu şenliğin de başarlı geçeceğine güvenim tamdır.
  •  
  • Önce Munzur Doğa Festivalın da daha sonra Kurmeş Şenliğinde buluşma umudu ile hepinize sevgi selamlar.  Mehmet Yılmaz – 19.07.2010