Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

ANLADIK ANLADIK

 Anladık siz en büyük demokratsınız ama, şeytanın aklına dahi gelmeyecek 12 Eylül ürünü olan %10 seçim barajını can havliyle korumanızı, değiştirilmesi için verilen teklifleri elinizin tersiyle itmenizi, partinizde partiiçi demokrasinin olmayışını, partinizin yönetim kurulu seçimlerinde hiç muhalefetin olmayışını, adaylar için hiçbir önseçim yapmamanızı nereye  koyacağız?

Anladık sizin yönettiğiniz ülke en ileri demokrat ülkedir ama, tarihte hiçbir diktatörün aklına bile gelmemiş yayınlanmamış kitabı toplatmayı nereye koyacağız?

Anladık sizin yönettiğiniz ülke dünyanın en iyi hukukuyla yönetiliyor ama, yıllardır içerde sorgusuz sualsiz yatan insanları, işkencede öldürülen insanları, sizin isteminiz doğrultusunda şekilenen HSYK'nın yaptıklarını, mahkemelerin insanları cezalandırmak için yaptığı hukuk akrobasisini, Özel Yetkili Mahkemeleri, birer hukuk faciası olan iddianameleri nereye koyacağız?

Anladık siz dünyanın en barışsever insanısınız ama, Roboski'de sizin emriniz altındaki uçaklarla öldürülen 34 canı, öldürülenleri suçlu ilan etmenizi, onları öldürenleri kutlamanızı, unutturmamak için vargücüyle uğraşanları tehdit etmenizi, bir özür dahi dileme gereksinimi duymamanızı nereye koyacağız?

Anladık siz dünyanın en doğasever insanısınız ama, hergün attığınız bombalarla oluşan doğa tahribatını, HES'lerle yok ettiğiniz doğayı nereye koyacağız?

Anladık siz dünyanın en gerçek laikliğini isteyen kişisiniz ama, sizin yönettiğiniz ülkede zorunlu din derslerini, farklı dinlerden ve mezheplerden olan vatandaşların vergileriyle beselenen yüzbinlerce imam ordusunu, imam hatip okullarını, bütçesi nerdeyse onlarca bakanlığın bütçesine denk olan Diyanet İşleri Başkanlığını nereye koyacağız?

Anladık siz dünyanın en önemli müslümanısınız ama, "komşusu aç yatan bizden değidir" ile verilen mesajı, "mülk allahındır" sözünü, "kenz"  yapmanızı, Selman Farsi'yi, Ebuzer'i nereye koyacağız?

Anladık sizin yönettiğiniz devlet dünyanın en sosyal devletidir ama, ya açlık sınırının altında kalan insanları, yoksulluk sınırı altında kalan insanları, BM verilerini, işsizlikten dolayı intihar eden insanları nereye koyacağız?

Anladık siz dünyanın en vicdanlı insanısınız ama, sizin emriniz altındaki bombalarla, silahlarla bir mağarada paramparça edilen 15 genç kadını , ya da "kadında olsa, çocukta olsa .." gibi söylediklerinizi, yine ya da bizzat bulunduğunuz alanda polis tarafından öldürülen silahsız gösterici hakkında söylediklerinizi nereye koyacağız?

Anladık sizin yönettiğiniz ülke en iyi ekonomiye sahip ama, yönettiğiniz ülkenin memuruna, öğretmenine önerdiğiniz kargaları bile güldüren %3,5 zamı nereye koyacağız?

Anladık siz dünyada en kararlı basın özgürlüğünü savunan insansınız ama, her konuşmanızda basına yaptığınız tehditleri, köşe yazarlarını aşağılamanızı, onları isim vererek kitlenize yuhalatmanızı, sizden olmayan gazeteleri vergi cezalarıyla şantaj yapmanızı, müfettiş denetlemeleriyle canından bezdirmenizi, gazetelerin 12 Eylül döneminde olmadığı kadar tekses olmalarını, gazetecilerin 12 Eylül dönemini bile aratır bir korku yaşadıklarını, Nuray Mert'i, Mehmet Altanı, Ece Temelkuranı ve öteki işsiz muhalif gazetecileri nereye koyacağız?

Anladık sizin yönettiğiniz ülke dünyanın en özgür ülkesidir ama, KCK davalarını ve yapılan üçkağıtları, Büşra Ersanlıyı, Ragıp Zarakolu'nu, yüzlerce gazeteciyi, onlarca avukatı, onlarca siyasi davadaki hukuk katliamlarını, özgürlükleri ellerinden alınmış insanları nereye koyacağız?,

Anladık siz dünyanın en  hızlı asimülasyon karşıtısınız ama, yönettiğiniz ülkede yaşamakta olan 20 milyon insanın yok olmayla karşı karşıya olan dilini, yok olmaya yüz tutmuş azınlık kültürleri ve dillerini, zorla okullarda sunnilik öğrettiğiniz alevi çocuklarını, ateist aile çocuklarını nereye koyacağız?

Anladık siz hiç dini siyasete alet etmiyorsunuz ama, sizin seçimler boyunca muhalefet liderinin dinsel kimliğine sürekli vurgu yapıp kitlenize yuhalatmanızı, cemevi yıktırmanızı, ana muhalefet liderinin Suriye politikanıza yaptığı eleştirileri O'nun dinsel kökenine bağlamanızı, başka partilileri sanki suçmuş gibi zerdüşt ya da ateisttir diye dilinize dolamanızı nereye koyacağız?

Anladık siz hiç anaların ağlamasını istemiyorsunuz ama, sizin emrinizdeki uçakların ölüm kusmasını, yönetiminiz altındaki hapishanelerde kalan kendisine dahi bakamayacak durumda olan yüzlerce hasta mahkumu, hergün öldürülen asker ve gerillaları nereye koyacağız?

Anladık siz çocukları çok seviyorsunuz ama, yönettiğiniz ülkede bizzat hergün teşekkür ettiğiniz güvenlik güçlerince öldürülen çocukları, ceylanları, ahmetleri, içerdeki yüzlerce çocuğu, onlara yapılan işkenceleri, sokak çocuklarını,  dersliklerde istiflenmiş ve hala dersaneye gitmek zorunda olan çocukları nereye koyacağız?

Anladık siz medeniyetler buluşmasının eşbaşkanısınız ama, saydığınız "tek"leri, okullarda okuttuğunuz kitaplardaki ırkçı söylemleri, gayri müslümlerle ilgili olan yasaları, bu topraklarda gelmiş geçmiş uygarlıkların camilere dönüştürülmüş mabetlerini nereye koyacağız?

Anladık siz "milli iradeye"  en çok inanan kişisiniz ama, içerdeki milletvekillerini, halkın seçtiği milletvekilinin vekilliğini düşürerek, kendi partinizde birini seçtirme ayakoyununuzu nereye koyacağız?

Anladık siz en büyük işçi(çalışan) dostusunuz ama, demokrasinin olmazsa olmazı olan örgütlenme özgürlüğü önündeki hiçbir engeli kaldırmamanızı, grevli toplu sözleşme hakkını vermemenizi,  genel grev hakkında sözedenleri tehdit etmenizi, canınız istediği grevi ertelemenizi nereye koyacağız?

Anladık siz kadınları çok çok önemsiyorsunuz ama, yüzyılların mücadelesi ve sayısız bedel sonucu insanlığa kazandırılan kadın erkek eşitliği ilkesine inanmamanızı, gerek seçtirdiğiniz yüzlerce milletvekilliğinde gerekse kurduğunuz onca hükümetlerde kadın oranının yerlerde sürünmesini, on yıldır yönettğiniz ülkede günde enaz bir kadının öldürüldüğünü, kadın okuma yazma oranının hala çok düşük olmasını, kadın emeğinin erkeğin emeğine oranla hala çok ucuz olmasını nereye koyacağız?

Anladık siz en geniş üniversite özerkliğini isteyen insansınız ama, sizin yönettiğiniz ülkede üniversiteliler öğretim üyesi, öğrencisi ve çalışanıyla hala kendi yönetim kurullarını seçememesini, üniversitelerin mali, yönetsel, bilimsel özerkliğinin olmayışını, çok daha önemlisi hala YÖK denen bir 12 Eylül kurumuyla yönetilmesini, sizin yönetiminizi eleştirdiler diye atılan hocaları, öğrencilere verilen ağır cezaları, üniversitelerin bu suskunluğunu nereye koyacağız?

Anladık siz dünyanın en dürüst insanısınız ama, servetinizin kaynağını açıklayamayışınızı, daha düne kadar sizin deyiminizle okul harçlığı başka hayırsever arkadaşlarınız tarafından karşılanan çocuklarınızın çok kısa zamanda gemicikler almalarını, partilileriniz ve taraftarlarınız ile ilgili yolsuzluk dosyalarını rafa kaldırmanızı, muhalif yerel yönetimlere uyguladığınız ayrımcılığı, onların yaptığı işleri çeşitli yollarla engellemenizi  nereye koyacağız?

Anladık siz laik eğitimin en ödünsüz taraftarısınız ama, şeriat ile yönetilen Iran'da bile orta öğretimde dini içerikli 2 ders varken, yönetiminizdeki laik ülkede 3 ders olmasını, hiç kimsenin tartışmaya dahi zaman bulamadığı ve tepeden inme yöntemle yasalaştırdığınız 4+4+4'ü, arapça dışındaki öteki yabancı dilleri ilgili fakültelerde mezun olanlar öğretirken, arapçayı İlahiyat Fakültesi mezunlarının öğretmesini nereye koyacağız?

Ama, anladık anladık biz sizi şimdi çok iyi anladık aslında.