Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Gezi Parkı gösterilerinin haklı bir talebi var AKP nin ise tamamen haksız ve bölücüdür..

10 günü aşkın bir süredir tüm Türkiye ve hatta dünya Gezi Parkı eylemlerini ve bu eylemlerde devletin takındığı tavrı konuşuyor. Eylem Gezi parkında kesilmek istenen asırlık ağaçların kesilmemesi ve burada yapılması tasarlanan projenin iptal edilmesine karşı önceleri çevreciler tarafından yapıldı sonrada halkın desteğiyle geniş bir toplum bu eylemleri destekledi ve alana çıkarak bizzat katıldı. Gayet normal bir şekilde her vatandaşın kendi demokratik hakkını kullanarak katıldığı bu eylem polis tarafından şiddet kullanılarak farklı bir boyutlara taşındı. Hükümet karşıtı eylemlere dönüşen bu protestolar ülkenin hertarafına yayılarak büyük bir destek gördü hatta yurtdışında da büyük yankı uyandıran bu eylemler gelinen aşamada hala devam etmektedir.

 
Eylemlerin şu anda gelinen noktada doğayı koruma derneklerinin insiyatifinde olmadığı tamamen hükümet karşıtı bir eyleme dönüştüğü ortada..Hükümetten sorumlu Başbakan Erdoğan ise yaptığı açıklamalarda umarsız tavırlarıyla dikkat çekmekte hatta bu eylemcileri tehdit eder gibi " bizde bir milyon kişiyi sokağa dökeriz" diyerek korkutmaya çalışıyor."tencere tava hepsi aynı hava" gibi söylemlerle protesto yapan kitleyle dalga geçecek kadar cehalet sınrılarına zincir atmış başbakanın, bu söylemleriyle protestoları dahada arttırmaktan başka birşey yapmadığını belirtmek gerek. Halkın bu tepkisini demokrasinin bir sonucu olarak doğal karşılama ve soruna çare aramak yerine inatlaşan bir üslup ile protesto yapan kitlelere saldırmaya devam etmektedir. Gidişat elbetteki iyi değil başbakanın bu tavrı aynı zamanda hükümetinde tavrı olacağından soruna herhangi bir çare bulmayacağı bellidir. Son AKP MYK toplantısında iki miting kararının çıkması Türkiyeyi dahada böleceği açıktır. Evet miting onlarda yapabilir bu gayet normal ve demokratik bir haktır fakat bu mitinglerin tertiplenmesi tamamen bu protestoları yapanlara bir gözdağı ve güç gösterisi olarak algılanıyor ki buda çok tehlikeli bir aşamanın daha Türkiye'de başlayacağı ve tamamen Tayip'in hanedanlığı için demokrasi yerine güç gösterileriyle,şiddetle toplumu sindirmeye ve korkutmaya çalışacak yaptırımlar ve poklitikalar izleyeceğiz.
 
 Barış görüşmelerinin başladığı son birkaç ayda ülkede herhangi bir çatışmanın olmaması halklar tarafından memnuniyetle karşılanmış olsada hükümetin bu umarsız tavrı gelinen aşamada barış umutlarınında artık tükeneceği ve bu görüşmelerden herhangi bir sonuca varılamayacağı kaygısını arttırmaktadır. Nitekim BDP li vekiller bu konuda meclisin tatil öncesi mutlaka bir adım atması gerektiğini belirttiler ama bu gidişatın pekte sağlıklı olmadığı başbakanın durmadan "seçimle geldik seçimle gideriz" açıklaması barışın bu seçimlere kadar yapılmayacağı sadece oyalama taktiği içerisinde olunucağı yeniden seçilmiş bir başbakanın tekrardan kürt harekatına saldıracağı hesabı olası bir sonuç olarak düşünülebilir.
 
Kısacası ülkenin halleri pek iyi değil, barış görüşmelerinde hükümet kanadı pekbirşey yapmıyor, günlerdir süregelen protestolara karşı hükümet umarsız ve saldırganca davranıyor,tehditler savurup kendilerinin tertipleyecekleri mitinglerle halkın arasına düşmanlık tohumları dikecekler. Gezi Parkı eylemlerinin bir haklılığı ve talebi var bu görülmeli ve iyi okunmalı oysa AKP lilerin yapacakları mitinglerin hiçbir haklı yanı yoktur,tamamen zorba bir başbakanın yaptırımlarını ve ne olduğu anlaşılmayan söylemlerini onaylama,başbakanı kimseye yedirtmeme-ki kaldıki kimsenin öyle bir derdide yok-  adına yalakalık yapan kitlenin mitingleridir ve haksız yasadışı bölücü bir nitelik taşımaktadır.Çünkü hükümet kendi ülkesinin halkına karşı bir ikilem oluşturmaya çalışmaktadır ve bu çok tehlikeli bir girişim olduğu gibi bir o kadarda tehlikeli gelişmelere olayalara neden olabilir, bunu dahi görmeyen hükümet kanadı başka ne görebilirki! kendi halkına karşı(kendileri gibi düşünmemiş ve inanmamış olsa bile) bu kadar gözü karalık ve kincilik besleyen bir hükümet herhalde başka hiçbir ülkede görülmemiştir.
 
A.Haydar Gürbüz(Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. )