Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Puşi taktı, 33 yıla mahkum oldu! ... Cihan Kırmızıgül'e Özgürlük...

"Poşu davası"nda karar çıktı. Mahkeme, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ceza daha sonra indirim maddeleri uygulanarak 11 yıl 3 aya düşürüldü.

Kâğıthane’de bir markete molotof attığı suçlamasıyla yargılanan Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül 'ün cezası belli oldu. Kamuoyunda ‘poşu davası’ olarak bilinen Cihan Kırmızıgül’ün ‘PKK üyesi olmakla’ suçlandığı dava Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme Kırmızıgül'e 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme kararında şu ifadeler yer aldı:

Kamu görevlisine muhalefetten CMK 233/2-a maddesinde beraatına.

Güvenliği tehlikeye sokmaktan CMK 223'ten beraatına.

Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımcı olmaktan 7 yıl 6 ay, indirimle 6 yıl 3 ay hapsine.

Molotof kokteyli atmaktan 5 yıl, indirimiyle 4 yıl 2 ay hapsine.

Mala zarar verme sucundan 12 ay hapsine, indirimle 10 ay infaz edilmesine.

TAM TEŞHİS YOKTU

Cihan Kırmızıgül, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 2. sınıf öğrencisiydi. Kendi deyişiyle bir gün boynunda poşuyla Kâğıthane’de durakta bekliyordu. Aynı gün o bölgede bir markete molotof atılmış, 22 yaşındaki Cihan da zanlı olarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alındığında tutanak tutan polisler davada ifade verirken molotof atan kişinin Cihan olup olmadığından emin olmadıklarını söylediler. Gizli bir tanık da 3. duruşmada olay sırasında gördüğü şahsın o olmadığını söyledi. Savcı bir önceki duruşmada Kırmızıgül’e 45 yıl hapis istemişti.

2 YIL HAPİS YATMIŞTI

Kırmızıgül 25 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz mart ayında tahliye edilmişti.

Gülmek İdeolojik Bir Eylemdir... Cihan Kırmızıgül'e Özgürlük Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur Kahrolsun Faşizm Yaşasın Mücadelemiz Puşi taktı, 33 yıla mahkum oldu! "Poşu davası"nda karar çıktı. Mahkeme, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül'e 33 yıl 9 ay hapis cezası verdi.