Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Nuray Mert: AKP tedirgin

AKP'nin yeni bir politikasının olmadığına dikkat çeken Gazeteci-yazar Doç. Nuray Mert, 20 yıldır aynı şeylerin dönüp-dolaştırıdığını ve ortada yeni bir strateji olmadığını söyledi. Tersine, en sert güvenlikçi politikalara gidildiğinin işaretlerini gördüğünü ifade eden Doç. Mert, "Aslında bu politikalar yeni ve olumlu gelişmelerin olmadığını gösteriyordu ancak anlaşılan Özgür Gündem'e yönelik hukuksuzluğu da eksik bırakmak istemediler. Bunlar, yeni stratejinin işaretleri" dedi.

Newroz'daki coşkunun AKP'yi tedirgin ettiğine dikkat çeken Nuray Mert, şunları söyledi: "Çünkü sorun toplumsallaşmış bir meseleyi kapsıyor. Bu yüzden hedefe konulan aynı zamanda Kürtlerin mücadelesidir. Bir süredir Kürtlerin kurumlarını, partilerini baskınlarla, operasyonlarla çökertmeye çalışmasına rağmen Newroz'daki örgütlülüğü görmesi, iktidar için ürkütücü oldu. Örneğin Diyarbakır'daki katılım büyük bir oranı kapsıyordu ve hayli dikkat çekiciydi. Diyarbakır dışında da birçok yerde örgütlenerek Newroz'u kutladı halk. Kapatma kararını, bunlara verilmiş bir mesaj olarak görmek lazım."
AKP'nin ne kadar güçlü bir toplumsal hareketle karşılaşırsa, saldırılarını aynı düzeyde artırdığına vurgu yapan Mert, "Oysa tekrar düşünmesi gerekiyor. Çünkü çözüm olarak elde edebileceğiniz bir şey yok bu yolda. Siz halkınızla savaşamazsınız. Toplumun bir bölümünü, kesimini tasfiyeyle sindirmeye çalışıyorsunuz ama başarılı olamazsınız. Basınına saldırarak amacınıza ulaşamazsınız. Kürt toplumunun ve siyasi çevrelerinin kat ettiği mesafe bana bunu gösterdi" diye konuştu.

ALİ BARIŞ KURT - İSTANBUL