Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Onlarca Kürt Gazeteci Gözaltına Aındı

AKP rejimi bugün Kürt medyasına eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Özgür Gündem gazetesi, Dicle Haber Ajansı, Etik Ajans, Gün Matbaası ve Demokratik Modernite’nin aralarında olduğu özgür basın organları bir bütün olarak hedef alındı, onlarca gözaltı var.
Eş zamanlı operasyonların talimatını İstanbul Cumhuriyet Savcılığı verdi. BDP’li seçilmişler, gazeteciler, sendikacılar, insan hakları savucuları, öğrenciler ve aydınlardan sonra bu kez Kürt medyası bir bütün olarak AKP terörüne maruz kaldı. Operasyonlarda Kürt medyasına doğrudan çalışanlar ve Kürt medyası ile zaman zaman haber paylaşan tüm gazeteciler hedef alındı.
Sabahın erken saatlerinde Dicle Haber Ajansı İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Van, Adana ve Mersin ilerinde bulunan bürolarına yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi. Bürolarda aramalar sürerken Avukat Serdar Çelebi’nin gözetiminde yapılan aramalarda, haber materyalleri, hard disk ve haber arşivlerine el konulduğu bildirildi.
Büro kapısında bekleyen basın mensuplarına kapı arasından kısa bilgilendirme veren Avukat Serdar Çelebi, Arama ve gözaltı kararının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatı ile yapıldığını kaydetti. Avukat Çelebi’nin konuşması sırasında kapı polisler tarafından kapatıldı.
Polis baskınlarda onlarca kişiyi gözaltına aldı. Bunlar arasında Kürt medyası ile çalışan muhalif gazeteciler ile AFP foto muhabiri ve Vatan gazetesi muhabiri de bulunuyor.
KÜRT MEDYASINA ÇALIŞAN GAZETECİLER İLE AFP FOTO MUHABİRİ DE GÖZALTINDA
İşte gözaltına alınanlardan bazıları:
Kürt medyasına çalışanlar:İstanbul’da Arzu Demir (aynı zamanda sol muhalif ETHA ajansı editörü), Zeynep Kuray (İstanbul), İsmail Yıldız (İstanbul), Sevinç Tuncelli (İzmir), Dilek Demirel (İzmir).
AFP Foto Muhabiri Mustafa Özer
Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus
DİHA: Fatma Koçak (sorumlu yazı işleri müdürü), Zuhal Tekiner (İmtiyaz sahibi), Sadık Topalğolu (Urfa), Kenan Kırıkkaya (Ankara), Mazlum Özdemir (Diyarbakır) Evrim Kepenek (Van), Berxwedan Yaruk (İstanbul), Semiha Alankuş, Sadık Topaloğlu, Çağdaş Kaplan, Ömer Çelik.
İstanbul’daki baskınlarda Demokratik Modernite dergisi yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş. İstanbul'da ayrıca Etik Ajans Müdürlerinden Davut Uçar ile gazeteci Hüseyin Deniz bu sabah evlerinde gözaltına alındı. Gün Matbaasına baskında matbaa sahiplerinden Şerafettin Sümeli de gözaltına alınırken, Fırat Dağıtım çalışanı Ertuş Bozkurt gözaltına alınanlar arasında.
DÜNYANIN EN BÜYÜK CEZAEVİ
İnsan Hakları Derneği’ne göre Türkiye’de şu anda 71 gazeteci cezaevinde bulunuyor. AKP hükümeti ülkeyi gazeteciler açısından dünyanın en büyük cezaevi haline getirdi. Mevcut durumda DİHA’nın 13 gazetecisi cezaevinde bulunuyor, bunlardan 8’sinin cezası kesinleşmiş. 19 Aralık günü BDP’li belediyelere yönelik baskınlarda Siirt’in Kurtulan ilçesinde DİHA muhabiri Abdullah Çetin de gözaltına alınmıştı.
ANF

Sanal alemde ‘özgür basın susturulamaz’ kampanyası
ANF15:50 / 20 Aralık 2011
ISTANBUL - Türkiye’de demokrat basın yayın kuruluşlarına yönelik olarak AKP hükümetinin saldırısının ardından bir grup sanal alemde ‘özgür basın susturulamaz’ kampanyası başlattı.

Gözaltındaki gazetecilerle dayanışma içinde olduklarını belirten bir grup facebook, blogspot ve twitter üzerinden örgütlenerek bir haber ağı ...oluşturdu. “Özgür basın susturulamaz diyen herkes gazetecidir” açıklamasında bulunan grup herkesin katkı sunabileceği bir haber ağıyla baskına uğrayan basın yayın kuruluşlarıyla dayanışmada bulunmayı amaçlıyor.

Grubun sosyal ağlarda oluşturduğu sayfaların adresleri şunlar:

http://ozgurbasinsusturulamaz.blogspot.com/

www.facebook.com//Özgür-Basın-Susturulamaz

 

www.twitter.com/OzgurBasin1