Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Tokadın Kerameti-Ali Haydar Gürbüz

Tuncel tokatı attı, Medyaya ve türk milliyetçilerine gün doğdu,haydi bakalım MHP;CHP;AKP ve Türkiye partileri tokada karşı tam birlik ileri....Kürtler geçmişten bugüne kadar haksız yere yedikleri tokatları iade etmenin bilincine erdiler,bu ilk tokattı gerisi dahada şiddetli olabilir ilk tokadı iyi anlamakta yarar vardır...Siz gülen yüzümüze karşılık vermez coplara sarılırsanız, doğamızı yakıp yıkıp barajlara çevirirseniz, dilimize, düşüncemize, inancımıza pranga vurup bizleri toplu mezarlara gömerseniz elbetteki bunların hesabını soracak ve tokadı atacak birilieri çıkacaktır karşınıza.

Şimdilerde türk milliyetçileri BDP nin binalarına siyah çelenk bırakıyorlar neden! tokatı bir polis memuru(vaybe Devlet = Bir Polis Memuru) yedi diye, oysa bunları yapacaklarına tam tersine  hükümet binasına kara çelenkler bırakmalılar neden!! barışı isteyen ve dayatan BDP lilere karşılık verilmiyor diye...Barışın eli tutulsa ve savaş sona erdirilse sanırım Tuncel bu polise tokat yerine bir gül uzatırdı,,,ve bu olayların hiçbiri yaşanmayacak konuşulmayacaktı, şimdi barış treni kaçtı çatışmalar ve ölümler tekrar gündemimize geldi, haberler her gün bir ailenin ocağına ateş düşürecek gibi... Bunların yiyeceği tokatı ne başbakan önleyebilir nede Kürtler sözkonusu olduğunda hemen ittifak haline gelen diğer düzen partileri önleyebilir Bu tokat öyle gelip geçici bir tokatta değil acısı bir ömür sürecek ve unutulmayacak kadar derin bir tokat..Milliyetçiler Onların acılarını ne anlayabilirler nede Sabahat'ın attığı tokat kadar dillendirebilirler. Böyle acı haberler geldiğinde ilk yapılan biryerlerde toplu işyerlerin açılışına koşmaktır böylece acıyı yatırımla geçiştirme taktiğini uygulayarak geçiştirebilmektedirler...Evet bugün Tuncel vurdu tokadı yarın içinizden biri bu acılara dayanamayıp bu sorumsuzluğa dayanamayıp yeter artık bağırtılarıyla dahada sert vurabilir...En iyisi Tuncel'in tokadını iyi anlamak dersler çıkarmakta yarar olacaktır yoksa daha sert tokatların haddi hesabı olmayacaktır. İstermisiniz "tokat" modası tıpkı "ayakkabı" gibi başlasınnn.



Sonuç olarak Sabahat'ın attığı tokatla birlikte devleti bir polis memuru seviyesine indirgeyen bu hükümet ve zihniyet polislerinin haksız yere bugüne kadar attıkları dayakların vede tokatların hesabını nasıl verecekler..Biz kürtlerin önünde tokatin daha iyisini atmak için önemli bir fırsat vardır. Haziran genel seçimlerde oylarımızı BDP den yana kullanarak daha güçlü bir tokat atmanın hesabını şimdiden iyi yapmak gerekir. O zaman daha anlamlı ve yerinde bir tokat atılmış olacaktır...Şiddet içeren tokatlara herzaman karşı olduğumu ve onaylamadığımı belirtmek isterim. Sabahat'ın attığı tokatın yıllarca süregelen baskı ve yasakların zulümlerin bir reaksiyonu olarak algılanmalı ve yorumlanmalıdır yoksa Sabahat gül tutan ellerini birilerinin kalbini kırmak için kullanmayacak kadar hanımefendidir..

Ali Haydar Gürbüz