Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aleviler 24 saatlik oturma eylemi yapacak

 Aleviler zorunlu din dersinin kaldırılması ve AİHM kararlarına uyulması talebiyle, Kadıköy'de 24 saatlik oturma eylemi yapmaya hazırlanıyor.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, "AİHM kararı uygulansın, zorunlu din dersi kaldırılsın" talebiyle, 9 Ekim'de de Ankara'da yaptığı 24 saatlik oturma eyleminin ardından 6 Kasım'da Kadıköy İskele Meydanı'nda 24 saatlik oturma eylemi yapacak. Oturma eylemi öncesinde saat 11.30'da Eski Salı Pazarı'nda (Sögütlüçeşme) toplanacak olan Aleviler, Kadıköy Meydanı'na yürüyecek. Burada yapılacak açıklamanın ardından, 24 saatlik oturma eylemi başlayacak. Aleviler yapacakları oturma eyleminde, Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersleri'nin, bireysel, toplumsal, ahlaki, kültürel ve evrensel açıdan, Aleviliğin öğeleriyle bağdaşmadığını dile getirecek, AİHM kararlarına uyulmasını talep edecek.

Eyleme ilişkin yayınlanan duyuru metninde, "12 Eylül darbecileri tarafından Alevi çocuklarının asimile edilmesi için zorunlu hale getirilen din dersi işkencesi tam 30 yıldır sürüyor. 30 yıldır, Alevi çocuklarına inanmadıkları bir inancın iman ve itikat esasları öğretilmeye çalışılıyor'' denildi. İstanbul'un birçok ilçesinde dağıttıkları bildirilerle emekçilere ulaşan dernek üyeleri, "insan sevgisini gerçek bilen herkesi" eylemlerine destek vermeye çağırıyor. / DİHA