Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ali Baran'dan Müzik Ziyafeti

 

 Ali Baran nın son albumu Çel Awaz ı tanıtma amacı ile Rüsselsheim de yapılan konzer  büyük bir coşku ile gerçekleşti  ve 200 e yakın bir katılım oldu. Wiesbaden ve Mainz çevresinden yoğun köylülerimizde  katıldı ve gençlerimiz organizasyonda görev aldılar.

 

 

Kurmeşli gençlerin oluşturduğu müzik grubu ile konzer açılışı yapıldı. Zafer Küçük ve Ali Erel in eşlik ettiği  müzik grubunda Dilan ve  Erkan, Kurmeş Şawuti ve Şafaklı Ayşen in bir parçasını söylerken, bir çok dinleyiciler gibi kurmeşlileri duygulandırdılar.

 

 

Ali Baran sahnede yerini aldı.  Yeni ve eski albumunde okuduğu parçalarda dinleyicilerine hüzünlü ve sevinçli anılar yaşattı. Verilen kisa bir aradan sonra, dinleyici olarak hazır bulunan Mikail Aslan, Cemil Koçgil ve Zafer Küçük ün eşlik ettikleri biri birinden güzel Mahmut Baran ve Ali Baran ın parçaları  kürtçe ve zazaca dilinde okundu. 

 

 

Ali Baran, kendisine bu imkanları sunan Dest Kültür Merkezi ve Kurmeş derneğine teşekkürlerin sundu. Kurmeş Derneği adına, Mehmet Yilmaz katılımcılara teşekkür ederken, salonu bedava olarak bizlere veren Global düüün sahibi Abdullah arkadaşa da tesekkürlerini bildirdi.

 

 

Ali Baran Kurmeşli olmasada, içimizden biri ve Kurmeşlilerin pirlerindedir. Kurmeşliler Mahmut Baran ın kılamları ile büyüdüler. Mahmut Baran ın üzerimizdeki müzik dünyası ağırlıklıdır. Mahmut Baran a sahip çıkmak, Ali Baran a sahip çıkmak anlamına gelir. Bugüne kadar sağlıklı bir ilişki kurulamamişsa, bundan sonra kurnamız gerektiğine inaniyorum.

Ali Baran gerçekten bölgemizin  bir DENGBEŞi dir.

 

Mehmetlmaz – Wiesbaden -31.01.10