Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dernek Bülteni

Ocak ayında derneğimize 9 köylümüz daha üye oldu. Derneğe üyelik kampanyamız devam etmektedir. Almanya da 200 e yakın Kurmeşli hane var. Hedef, her hanede iki ve 18 yaşını doldurmuş herbir köylümüzü üye yaparak derneğimize kazandırmaktır. Üyelik formalitedir. Kurmeşli bayan ve gençlerin derneğe sahiplenmesi istek ve temennimizdir.


Dernek üyeliği:

Kurmeş derneği 9 yaşına giriyor. Kuruluş aşamasınıda sayarsak 10 yaşına girmektedir diyebiliriz. Bu güne kadar ki çalışmalarımız ve  duruşumuz insanlarımızın ve kurmeşli dostların beğeni ve saygınlığını aldığı kanısındayız. Bu duruşumuzu büyük bir özenle devam ettireceğiz. Dün olduğu gibi, buğün de birlik, dostluk, dayanışma, saygı, tolerans ve hoşgörü çizgimize devam edeceğiz.

Stuttgart Sosyal buluşması:

29 Mart 2013 de Stuttgartt' a bir sosyal ve kültürel etkinliğimiz olacak. Bu etkinliğimizde, derneğimizin bugüne gelmesinde katkıları olan, eski ve yeni yönetici arkadaşları, çalışmalarımıza maddi desteklerini esirgemeyen işverenlerimizi, bizimle dayanışmada bulunan sivil kurum teşkilatları ve köylülerimizi davet edeceğiz. 
Etkinlikte bizlere katkı sunan tüm işverenlerimiz ve dost işverenlerimize birer layikat ödülü verilecektir. (Türkiye dekiler buna dahildir. Bunu Türkiye deki arkadaşlar kendileri organize ettikleri bir etkinlikte verecekler veya katılma imkanı olanlara burda verilecektir, öneceden haberdar edilmemiz gerekiyor)

Toplantı yemekli ve müziklidir. Katılımda bir sayı sınırı var. Katılanlar bir hafta öncesine kadar bize bildirmeliler. Salon kapasitesi 250 person içindir. Her köylümüz katılabilir. Bir düğün ve eğlence havasından daha ziyade, sosyal ve ulusal bilinç öne çıkacaktır.

Neden bir layikat ödülü?

200 haneye yakın köylümüzün yaşadığı bu ülkede 80'e yakın köylümüzün işyerleri mevcuttur. Toplam bu işyerlerinden 500-600'e yakın insan sigortalı olarak çalışmaktadır. Her gün yeni işyerleri bu zincire katılmaktadır. Avrupa'da ekonomik krizin zirvede olduğu bir dönemde, işverenlerimiz başarılı bir şekilde mekanlarını yürütüyorlar. İşyerleri ağırlıklı olarak gastronomiye yönelik olmaları, en düşük ücretle insanların karınlarını doyuruyorlar. Aslında böyle kuruluşlar topluma önemli bir sosyal hizmette sunmaktalar. Mehmet veya Hans nerede 4 €'ya karnını doyurabilir ki? Nerde bakarsan bak, bu bizim büyük bir zenginliğimizdir. Bunu bir çok insanımız bilmesine rağmen, kamu yeterli bilgiye sahip değil. Ülke ekonomisine önemli maddi katkısını sunan, işsizliği önleyen ve ülke insanlarına beslenmede temiz, sağlıklı ve ucuz ürünlerini sunan bu insanlara, kanımca ülke layikat ödüllerinde verilmesi hak ettiklerine inanıyorum. İşverenlerimizin bu yönünü öne çıkarılmalı ve teşvik edilmelidir.

Gençlik Buluşması: 

Derneğimizin en önemli bir kurumu dernek Gençlik koludur. 80' e yakın gençlerimiz biribirleri ile iletişim içersindeler. Geçen yıl yaptıkları üç günlük gençlik buluşmasını 18 – 20 Mayıs 2013 de Heilbronn gençlik evinde bu senede yapacaklar. Dernek olarak, gençlerimizin kendi kültür, inanç, ulusal kimlik ve gelenekleri ile bütünleşip, böyle etkinlikler yapması kayda değer bir girişimdir. Gençlerin bu insiyatifi manevi ve maddi olarak desteklenmeli ve teşvik edilmelidir.

Kadınlar Buluşması: 

Stuttgartt' a kurmeşli kadınların kendi aralarında buluşup, sohpet etmeleri, dernek sorunlarını ve 29 Mart ta Stuttgart ta yapılacak etkinliğin evsahiplik sorumluluğunu yüklenmesine dernek olarak taktirle karşılıyoruz. Dernek yönetiminde görev almış her arkadaşın kendi imkanları dahilinde bir şeylerin yapa bileceğinin bir kanıtıdır.

Kurmeş Derneği Başkanı 
M. Yılmaz