Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kurmeşli Bayanlar Stuttgart'ta Yemekte Buluştular

03.02.2013 tarihinde Almanya'nın Stuutgart kentinde bir restaurantta buluşan kurmeşli bayanlar kendi aralarında çeşitli sorunlar ve gelişmeler üzerinde durarak bu buluşmaların bundan sonra daha sık yapılması noktasında hemfikir oldular. Buluşmayı organize dene dernek yönetim kurulu üyemiz Sevinç Gürbüz ve dernek üyemiz Serpil Top bu buluşmanın anlam ve önemi üzerinde çeşitli konuşmalar yaptılar. Dernek Yönetim Kurulu üyesi Sevinç Gürbüz gelen bayanları derneğimiz adına selamlayarak bu buluşmanın bayanlar açısında ne kadar önemli olduğunu ilişkilerin sürekliliği açısından da bu toplantı veya buluşmaların gerekli olduğunu buna ihtiyacımızın olduğunu belirtti.


Buluşmada bir araya gelen kurmeşli bayanlar söz alarak dernek çalışmaları hakkında da çeşitli düşünce ve eleştirilerde bulundular, örneğin Stuttgart'ta yapılacak etkinlikte haberlerinin olmadığını belirten bayanlar bunun önemli bir eksiklik olduğunu anlattılar. Stuttgart veya herhangi bir bölgede yapılması düşünülen dernek etkinliklerimizin o bölgede oturan kurmeşlilerinde mutlaka haberdar edilmeleri ve görüşlerine başvurmaları noktasında düşünceler belirtildi. Ayrıca bayanlar Xızır günlerinde de köylülerimizin yanyana gelerek inançlarını sahiplenmeleri ve bu geleneği sürdürmeleri noktasındada önerilerini belirttiler.. 

Derneğimizin anlam ve öneminin hatta örgütlüğümüzün ne kadar önemli olduğunu belirten Hediye Ber bunu bir örneklede tamamladı. verdiği kısa örnekte ise; Hannover'de yaşamını yitiren Erzincanlı bir gencin sahipsizlikten ötürü cenazesinin 4 gün kaldırılamamasını insanların birbirinden koparak kendi geleneklerinden ve kültürlerinden uzaklaşarak sebep olduğunu anlattı bu anlamda köylülerimizin kendi aralarında ufak tefek kişisel sorunları olsada genel anlamda bir birliktelik yakaladıklarını ve bundanda kurumun önemli bir yeri olduğunu söyledi. 29 Mart'ta Stuttgart'ta yapılacak etkinlik üzerinde de duruldu.Bu konudada çeşitli öneriler getirildi. Mesela getirilen öneriler arasında işverenlere verilecek liyakat plakatını yaşlı köylülerimizin vermesi istenildi.

Buluşmada sırasıyla bir önceki dernek başkanımız Ayfer Ber, Mülküye Düzyar, Nuray Gündoğan ve iki misafir bayanda kısaca görüş ve düşüncelerini belirterek bu buluşmaların sürekli olmasını istediler. Hatta Nuray bu buluşmaya gelemeyenlerin çok şey kaçırdıklarını pişman olacakalrını ve bir dahaki buluşmaya mutlaka gelmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Yıldız Durmuş'ta yapacağınız çalışmaları desteklediklerini belirtti. 24 Mart'ta yeniden buluşma kararı alan bayanlar saat 11.30 da tekrar aynı adreste bu sefer kahvaltıda buluşma kararı aldılar.
 
Bulusmada Fotograflar