Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

5. Kongremizi Başarıyla Gerçekleştirdik

 

2003 yılında Almanya’da bir grup kurmeşli tarafında kuruluşu ilan edilen ve 2005 yılında resmileşen Kurmes Der.eV  28 Ekim 2012 tarihinde 5.kongresini başarıyla gerçekleştirerek yeni başkan ve yönetim kademesini belirledi.

Kongre açılış konuşmasını  3 yılı aşkın bir süredir dernek başkanlığını yapan sayın Ayfer Ber yaptı,üye ve konuklarımızı selamlayan Ayfer Ber Porz Alevi Kültür merkezinin vefat eden başkanı  Melikşah Durmaz nedeniyle üzüntülerimizi ve Durmaz’ın ailesine tüm dernek camiasına başsağlığı mesajımızı iletti. Daha sonra divan seçimi yapılarak Kongre gündemine geçildi.Divan başkanlığını sayın Turgut Ber yaptı.

Çalışma ve mali raporların sunulmasından sonra Denetim Kurulu raporu okundu ardında bu raporlar üzerinde üyeler kendi düşüncelerini belirttiler. Depremzedelere yapılan yardımlar,festivaller,gençlik buluşması, Hızır Cem’i ve dışımızdaki kurumlarla olan çalışmalara değinildi. Ayrıca 47 gündür cezaevlerinde yürütülen açlık grevlerinede değinilerek buna karşı sessiz kalınmaması  noktasında  tüm üyelerimiz  hemfikir olarak desteklediler. Almanya’ya  gelecek olan TC Başbakanı Erdoğan’a karşı çeşitli kitle örgütlerinin yapacağı protestoya Kurmeş dernegininde destek verdiğini vermesi gerektiği noktasında düşünceler dile getirildi.

Porz Alevi Kültür merkezi başkanının ani vefatı ndan dolayı  derneğe gelen misafirlerin yoğunluğu ve saat 17.00 de  verecekleri lokmalar nedeniyle kongremizin son gündemi üzerinde  duramadık. DYK ilk toplantısında kongrede gündeme gelen temel başlıklar üzerinde çeşitli kararlar verecektir. Kongremize katılmayan üyelerimiz bu dönem yönetim kuruluna dahil edilmemiştir. Kongrede bulunan üyelerimizin bundan sonraki kongrelerde de yönetime girmek isteyenlerin mutlaka kongrede hazır bulunmaları noktasına dikkat çektiler.

 Eski Yönetim ve Denetim Kurulunun aklanmasından sonra yeni yönetim kurulu seçildi.Yönetim Kuruluna tüm arkadaşlarımız gönüllü girmiş Kurmeş Derneği ve halkı için çalışmaları canı gönülden yürüteceklerini belirtmişlerdir. Kurmeş derneği olarak 5.Kongremizi gerçekleştirmenin  onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir önceki dönemde başkanlık yapan sayın Ayfer Ber’e bu hizmetlerinden dolayı Kongrede kendisine bir çiçek verilerek ayrıca teşekkür edilmiştir. Yeni başkanımız Sayın Mehmet Yılmaz ve Yönetim Kuruluna önümüzdeki dönemlerde yürütecekleri çalışmalarda başarılar diliyoruz. Tüm Kurmeş halkımıza,dostlarımıza ve Dersimlilere hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Yönetim Kuruluna şunlar seçildi.

Başkan: Mehmet Yılmaz

2. Başk. A.Haydar İltümür

Genel Sekreter: A.Haydar Gürbüz

Sekreter yardımcısı: Tülay Özçelik

Sayman: Polat Durmuş Sayman yardımcısı: Yusuf Irmak

Üyeler: A.Ekber Aslaner,Hasan Banguş, Sevinç Gürbüz, Abuzer Ber, Hasan Aslaner,Halil Durmuş, Cemal Öz,Düzgün Aydın,Aziz İltümür ve Murat Baysan

Denetim Kurulu: Nurten öz ve Gönül Durmuş 

kurmes info