Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Tarihi Gençlik Kampı-Ayfer Ber

 

 

 

 

 

 

Hafta sonu Kurmeş gençliği önemli bir etkinliğe imza attı.18-20 Mayısta daha önce 3 kere buluştuğumuz Rüdesheim´da bu sefer gencler buluşarak Kurmeş ve derneğimiz için tarihi bir çalışma gerçekleştirdiler.

Dağın tepesindeki gençlik evinde buluşan gençler cuma günü buluşup hotele yerleştikten sonra herkes kendisini tanıtarak nerden ve nerde okuduklarını,çalıştıklarını anlatarak kampa başlamış oldular.

Organizasyon süperdi.Herşey organize ettikleri gibi başladı ve devam etti.Kampı yöneten,seminerleri veren eğlenceleri düzenliyenler,herşeyi kendileri organize etmişlerdi.Herşey profesyonelceydi.Kuralları kendilerince konulmuştu.

Alışıldık durumların dışında yönetenlerin hepsi genç ve geleceğin akademisyenleriydi.Aziz Tıp öğrencisi,Ünal Hukuk öğrencisi,Onur Bosch bilgisayar proğramcısı,Fulya ve diğerlerin çoğu üniversite öğrencileriydi.

Almanya´nın heryerinde katılım sağlanmışlardı kampa.70 cıvarında katılımın sağlandığı kampa dernek yöneticileride katılarak gençleri gıpta ile izlemekteydiler.Memet Yılmaz,Ali Haydar Gürbüz,Zeynep Yılmazda gençler için ne yapılacaksa hazır durmaları takdire değerdi.

Gurur duydum tüm genç arkadaşlarımla."Başkanımız bir bayan diyor "Aziz konuşmasında.Burayı yönetenlerden biride bayan olsun diyordu.Şöyle bir baktım o an etrafıma.İşte görmek istediğimiz manzara bu dedim.Bu bir tarihti Kurmeşliler açısında.Derneğimiz,çalışmalarımız sınırları aşarak büyük projelere imza atıyor.Hele bu çalışmalarda gençlerde varsa gelecek güzel çalışmaları örğütlemek artık çok basit.

Şu an söylemek istediğim tek şey sizinle gurur duyduk sevgili gençler.Hepinizi yürekten kutluyoruz.Gençlik kampındaki bu coşkunuzu 3-4 Ağustosta Kurmeşte yapacağımız festivale taşımanızı arzuluyor,kurumumuz adına hepinize bir daha teşşekkür ediyorum.

Kurmeş Derneği Başkanı Ayfer Ber