Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Rojava'daki ilaç ihtiyacı için yardım toplanacak

Demokratik Toplum Kongresi Rojava ile İlişkiler Komisyonu, Rojava’daki saldırılar ve insani yardımların engellenmesine ilişkin bir açıklama yaptı.  Rojava’da ilaç ve medikal malzeme sıkıntısına dikkat çekilen açıklamada, 13 Eylül’e kadar parasal yardım toplanacağı belirtildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Rojava ile İlişkiler Komisyonu, DTK binasında denlediği basın toplantısında konuşan komisyon üyesi Şilan Elmas, “Rojava’daki vahşi saldırılar tüm Kürtlere ve tüm insanlığa yapılmış demektir. Bu nedenle buna sessiz kalmamız düşünülemez” dedi.

DTK Rojava ile İlişkiler Komisyonu açıklamasını komisyon üyesi Şilan Elmas yaptı. Suriye’de yaşanan iç savaştan kaynaklı katliamlar ve yıkımların devam etmesine rağmen uluslararası güçlerin bu vahşete sessiz kaldığı veya taraf olduğunu belirten Elmas, “Suriye’de iç savaşın başlamasından bu yana taraf olmayan, kimseyle çatışmayan, savaşmayan Rojava halkı, halk olmaktan kaynaklı haklarını kullanarak özyönetimini ilan etmiş bölgesini barışın ve istikrarın coğrafyasına dönüştürmüştür” dedi.

Rojava yönetiminin Suriye için model alınması gerektiğine de dikkat çeken Elmas şöyle konuştu: “Hem diktatör Esad’ın hem de Esat’tan farklı olmayan muhalefetin hedefi haline gelmiştir. Hiç kimsenin hakkını gasp etmeyen, kendi topraklarında demokratik Suriye birliği içinde kendini demokratik temelde yönetmekten başka bir amacı olmayan Rojava’daki Kürt halkına karşı bir çok cephede yapılan saldırılar kabul edilemezdir. İnsanlıktan çıkmış en ilkel ve vahşi yöntemlerle din ve İslam gibi kutsal değerleri kullanarak gerçekleştirilen bu saldırılar karşısında kahramanca direnen Kürt halkına yönelik ayrıca her türlü ambargo uygulanmaktadır.”

Böylece Rojava halkının gerçekleştirdiği demokratik devrimin boğulmak istendiğini de kaydeden Elmas, “Bugün Rojava halkı tam bir tecrit ve izolasyonla kuşatma altına alınmış durumdadır. Rojava halkının kaderi tüm Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının da geleceğini belirleyecektir. Bu temelde Rojava’daki direniş sadece Kürt halkının değil halkların demokratik birliği adına verilen bir mücadele ve direniş olarak görmek ve yaklaşmak gerekir” dedi.

Rojava’daki vahşi saldırıların Kürtlere ve tüm insanlığa yapılmış oduğuna da dikkat çeken Elmas konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Bu nedenle buna sessiz kalmamız düşünülemez. Diyarbakır sivil toplum kuruluşlarından oluşan Diyarbakır Rojava’yla ilişkiler Komisyonu olarak başta sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik ve diplomatik olmak üzere her yönüyle Rojava Kürtleriyle birlikte olduğumuzu kendi topraklarını, kendi halkını savunma ve kendini yönetme taleplerinin evrensel demokratik bir hak olduğunu ve herkesinde buna saygı göstermesini bekliyoruz.”

Türkiye ve Güney Kürdistan yönetimi başta olmak üzere, tüm bölge ülkelerinin yanısıra Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği’ni (AB) katliama karşı durmaya ve sınır kapılarının ticarete ve insani yardımlara açık hale getirilmesi için gerekli hassasiyeti göstermeye ve adım atmaya davet de etti.

Kürt halkını, Kürt kurumlarını, demokratik kamuoyunu, Rojava halkıyla dayanışma temelinde yapılan kampanyalara, demokratik eylemlere katılım sağlamaya ve güç katmaya da çağıran Elmas, “Rojava halkını yalnız bırakmayacağımızı ve dayanışmamızın devam edeceğini önceleri de ifade etmiştik. Bu temelde çalışmalarımız eylem ve etkinliklerimiz giderek yoğunlaşacaktır” dedi.

İLAÇ ALMAK İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

Elmas, Diyarbakır Rojava ile İlişkiler Komisyonu’nun 13 Eylül’e kadar devam edecek olan ve ilaca dönüştürülmek üzere parasal yardım toplayacağını da açıkladı. Yardım için hesap numarası açtıklarını da kaydeden Elmas, resmi mercilerden alınan izinle açılan hesap numaralarını da verdi: “Hesap No : Ziraat Bankası Diyarbakır Şubesi 550 4220 -5004 İban TR 55 0001 000091 550422205004

İş bankası Diyarbakır Sur şubesi Hesap No : 8302 -129968 İban TR 65 0006 400000183020129968.”

Elmas yine BDP’li belediyelerin sosyal çalışma alanlarında ve şantiyelerinde, BDP il ve ilçe binalarında, mahalle meclisi çalışma yerlerinde gıda teslimat belgeleri ile yardımların kabul edildiğini de belirtti.

Elmas son olarak yarın saat 18:00’da Keçi Burcu’nda BDP Eşbaşkanlarının, Kürt siyasi parti ve hareketlerini, STK’ların katılımı ile oluşturulacak insan zincirine de katılım çağrısı yaptı.

Kaynak:ANF