Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Viyana'da Paris Katliamı kınandı.

 Paris’te suikaste uğrayarak yaşamlarını yitiren Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’le ilgili Viyana’da da protesto gösterileri düzenlendi. Merkezi yürüyüşün ve mitinin, organizasyonu yapan FEYKOM’un yanı sıra  AABF, AGİİ, DİDF ve ATİGF de destek verdi. Paris katliamını kınama  yürüyüşü 12 Ocak Cumartesi günü  saat 15:00 de Viyana Parlemento önünde başladı. 

 
Wien/Hasan ASLAN- PKK’nın kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK (Kürdistan Ulusal Kongresi) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve aynı kurumun çalışanlarından Leyla Söylemez’le ilgili Viyana’da da iki protesto gösterisi düzenlendi. İlk protesto eylemi, 11 Ocak Cuma günü, Viyana’daki Fransa Büyükelçiliği önünde yapıldı. İkinci protesto ise, 12 Ocak Cumartesi günü yürüyüş ve miting şeklinde gerçekleşti
.
 Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan “Kürdistan Enformasyon Bürosu”nda uğradıkları saldırıda yaşamlarını yitiren PKK kurucu kadrolarından Sakine Cansız, KNK (Kürdistan Ulusal Kongresi) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve aynı kurumun çalışanlarından Leyla Söylemez’le ilgili Viyana’da da iki protesto gösterisi düzenlendi  12 Ocak Cumartesi günü yapılan yürüyüşü “Kürt Dernekleri Federasyonu” FEYKOM organize etti. Eyleme destek sunan demokratik kitle dernekleri arasında AABF, AGİİ, DİDF ve ATİGF vardı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kitle, parlamento önünden hareket edip Ring caddesini kullanarak Türkiye Cumhuriyetinin konsolosluğunun bulunduğu cadde olan Pritz-Eugen strasse ye gelmek için hareket etti. Güzergah da bulunan Viyana’daki Fransa Büyükelçiliği önünde  beş dakikalık oturma eylemei yaptı ve kitle yürüyüşüne devam etti. .
 Yürüyüş, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne yakın bir mesafede bulunan İşçi Odası’na ait (AK) merkez binanın önünde tamamlandı. Burada miting şeklinde devam eden eylemde, DİDİF’ in “ Türkiye’de demokrasi, hak ve öygürlükler, Kürt sorunu ve halk güçlrinin birliği“ başlığı altında düzenlediği panele katılmak için viyana’da  bulunan panelistler HDP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Gök  ve aynı partinin İstanbul Milletvekili Av. Levent Tüzel ile BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yer aldı. mitingde kitleye kısa bir konuşmayla desteklerini belirttiler, “Roboskinin nasıl takipcisiysek bu olayında takipcisi olacagız” dediler. 

HDK partisi İstanbul Milletvekili Av. Levent Tüzel konuşmasına şöyle başladı “Pariste önceki gün katledilen üç kürt kadın devrimcinin suikastini protesto etmek için bugün bizlerde alanlardayız. Öncelikle bütün Kürt Halkına, bütün mücadele içindeki ezilen halklara başsağlığı diliyorum. “Şehit namırın” diyorum. Bu üç değerli kürt kadın siyasetci hepinizin bildiği gibi, Kürt Halkı’nın eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinde son derece değerli çalışmalar içerisinde bulunuyorlardı. Ve biliyoruz ki karanlık güçler , kontra güçler, özel savaş örgütü ve çeteleri, Kürt Halkı’nın bu mücadelesini boğmak için Kürt Halkı’nın ulsal birliğini bölmek için ve Kürt Halkı’yla birlikte onun öygürlük mücadelesine gönül vermiş tüm barış güçlerine gözdağı vermek için bu cinayeti bu suikasti tertiplediler.” dedi. BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de yer aldı. mitingde kitleye, Fransa Cumhurbaşkan’nın tanıdığı halde teslim etmeme söylemine cevaben;”Bende tanıyorum Rojbini; Türkiye hükümeti şunumu istiyor? Avrupadaki Kürtler Türkiyeye teslim edilsin.Türklere iktidar Kürtlere ya hapishane ya mezar öylemi? Böyle adelet olurmu böyle kardeşklik olurmu. Sevgili kardeşlerim hepimiz biliyoruz teşhisi kozduk. Bu sakdırıbarışa yöneldi. Bu saldırı sayın Apdullah öcalan’ın başlattığı görüşme sürecine yöneldi.Bu saldırı Avrupa da bu görüşmeleri yaymak için mücadele eden yoldaşlarımıza yöneldi. Öyellikle kadınlara yöneldi, çünkü kadınlar, Avrupa’da olsun Türkiye’de olsun bütün Kürdistan’da devrimin barışın şaşmaz bekçileridir. Onlara yöneldi. Ama bizde bu saldırının karşısında omuz omuza duracağız, barış için mücadeleyi yükseltecegiz Kürtlerin kendi kaderlerini tayin için, ortak yaşam için, verdikleri karaarın takipcisi olacağız.Daima omuz omuzayız, şehitleriniz şehitlerimizdir! Halkımız kardeştir, ortaktır, mücadelemiz ortaktır, davamız ortaktır. Kurtuluşa kadar birlikte savaşacağız. Yaşasın halkların kardeşliği! Yaşasın barış! Bıji mıratiye gela! Bıji aşiti!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.HDP eş genel başkanı Prof. Dr.Fatma Gök’se kısa bir konuşmayla “Kürt halkı’nın ve bizlerin başı sağ olsun” dedi.    FEYKOM, AABF, AGİİ, DİDF ve ATİGF temsilcileri, Sakine Cansız ve iki arkadaşına karşı düzenlenen suikasti kınadı ve sorumluların bir an önce bulunup adalet önüne çıkarılmasını istedi.

Viyana’daki Kürt kurumuna saldırı düzenlendi

FEYKOM temsilcisi, yaptığı konuşmada, 15. Viyana’da bulunan “Kürdistan İnformasyon Bürosu – KİP” adlı kurumlarının, 11 Ocak’ı 12 Ocak’a bağlayan gece saldırıya uğradığını da açıkladı. Büro boş olduğu için  geç saatlerde her hangi bir can kaybıının  yaşanmadığının ancak bu olayın ilk olmadığını daha önceleride böylesi olaylarla  matuz kaldıklarını vurguladı.    bulunan “Kürdistan İnformasyon Bürosu – KİP”  temsilcisi Avusturya devletinini böylesi olaylara karşı önlem almaya çağırdı.