Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Akbayır ve Atalan NRW ´nin Kürt Adayları

Aralarında gazeteci, aydın, yazar ve sivil toplum temsilcilerinin bulunduğu bir grup, Almanya’nın NRW eyaletinde yapılacak parlamento seçimlerine aday olan Ali Atalan ve Hamide Akbayır’ı desteklemeye çağırdı. 
Seçimlerde Kürt adaylara destek çağrısı 20 kişinin imzasını taşıyor. Kendilerini “farklı politik geleneklerden gelen ve şu anda da farklı siyasi görüşlere sahip insanlar” olarak tanıtan imzacılar şöyle: Günay Aslan, Helim Yusiv, Mehmet Bayrak, Metin İncesu, Dr. Zerdesht Haco, Mehmet Tanrıverdi, Hosheng Broka, Yüksel Koç, Pir Xidir Suleyman, Newaf Xelil Hido Babe Shech, Peshimam Hizni Deniz, Hüseyin Narlı, Hassan Irandost, Ali Jefer, Xanima Selwa Hesen, Mervan Osman, Rezan Demir, Bilal Hesen, Dr. Mohammad Zeno ve Nazir Palo.
İmzacılar Kürt seçmenlere şöyle seslendi: “Almanya’da yaklaşık 1 milyon Kürt vatandaşı yaşamaktadır. Kürtler, Almanya‘da ikinci büyük göçmen grubunu oluşturmaktadır. Yaklaşık 1/3’ü NRW bölgesinde ikamet etmektedir. Burada yaşayan Kürt toplumu, kendini Federal Almanya Cumhuriyetin bir parçası olarak görmektedir.
Biz, kendimizi Almanya’yı artık kendi evimiz ve genel toplumun adapte olmuş bir parçası olarak hissetmekteyiz. Politika ve politik kararlar bu ülkede yaşamını sürdüren bizleri de doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Biz de bu kararlarda artık söz sahibi olmak istiyoruz.
Halen ezilen, ülkesinde asimilasyona ve baskılara maruz kalan bir halkın üyeleri olarak; kimliğimizi ve kültürümüzü korumaya ve geliştirmeye büyük önem veriyoruz. O yüzden de siyasal karar alma süreçlerine büyük bir anlam biçmekteyiz.

NRW’deki yeni seçimin Kürt halkı da dahil olmak üzere bütün toplum için hayli önemli bir yeri var. Tüm partilerin secim listelerinden ve programlarından şu sonuca varıyoruz ki, Kürtler gibi azınlık olan ve ezilen bir halkı en iyi göz önünde bulunduran ve savunan Sol Parti “DIE LINKE“ olarak görülmektedir.
Ali Atalan’ın secim listesinin 8. ve Hamide Akbayır’ın 11. sırada yer almasının, DIE LINKE partisine bu secimde desteklememizi ve oy vermemizi gerektirmektedir. Sözü edilen her iki Aday, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde Kürt halkının hakları için mücadele ettikleri ve edecekleri bilinmektedir.”
ANF