Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Esir askerlerin ailelerine Roj Tv ses verdi

BRÜKSEL-Türk basını Lice'de HPG gerillaları tarafından esir alınan iki asker ve bir sağlık görevlisi konusundaki sessizliğini korurken askerleri ailelerine sadece RojTV yer veriyor. Bugün RojTV'de yayınlanan Rojaktüel programına katılan esir uzman çavuş Zihni Koç'un babası Veysel Koç kamuoyuna oğlunun serbest bırakılması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Koç'un çağrısına yanıt ise gecikmedi. Koç'un ardından yayına katılan sanatçı Ferhat Tunç ve İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan askerlerin serbest bırakılması için heyet kuracaklarını açıkladı.

 Gazeteci Erdal Er’in sunduğu Rojaktuel programa bağlanan Veysel Koç kamuoyuna çağrıda bulunarak; oğlunun sağ selim ailesine kavuşması için sivil tolum örgütlerini devreye girmesini söyledi. Koç, ‘artık yete akan bu kan dursun. Herkesin bunun için çalışması lazım. Her iki taraftanda insanlar ölmesin. Ferhat Tunç daha Dersim’de bir erin serbest bırakılmasında rol oynadı. Ferhat Tunç’dan, Sayın başkan Öztürk Türkdoğan’dan ricam devreye girsinler dedi.

 Diğer asker ailelerini de duyarlı olmaya çağıran Koç, Erdal Er’in sizde heyete yer alacak mısınız sorusuna ‘evet yer alacağım’ diye yanıt verdi.

 FERHAT TUNÇ: OPERASYONLAR DURDURULSUN

 Programda konuşan Ferhat Tunç; Koç’un cesaretinden dolayı kutladı ve heyetin kurulması için hemen çalışacağını, yarın sivil toplum örgütleri, İHD ile görüşeceğini söyledi. Çok kısa zamanda açıklama yapacaklarını söyledi.

 Tunç, Çoşkun Kırandi sürecini hatırlatarak şunları söyledi: ‘Devlet Kırandi’yi öldürmek istedi. Zorluklara rağmen Kırandi’yi sağ salim alıp ailesine teslim ettik ve bu büyük bir mutluluktu. Bu defada benzer bir durum söz konusu. Sanki askerleri öldürmek için uğraşılıyor. Öncelikle bu sürenin sağlıklı yürümesi için operasyonlar durmalı ve hükümetin bunun için adım atması lazım. Operasyonların durdurulması esir askerlerin can güvenliği için şart.”

 TÜRKDOĞAN: HEYET İÇİN VARIZ

 Programda konuşan İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ise; “Dernek olarak daha önce açıklama yaptık. Yaşam hakkı kutsaldır ve biz bunu savunuyoruz. Oluşacak heyet içinde yer almaya hazırız. Bu konu da herkesin yardımcı olması gerekiyor diye konuştu. Ailelerin bize başvurmalarını bekledik o da sizin aracılığınızla oldu. Yayından sonra ailelerle, sivil toplum örgütleriyle görüşüp heyeti kuracağız’ dedi.

 ANF NEWS AGENCY