Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim'de ilk tavuk çiftliği

Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe Köyü yakınlarında kurduğu 10 bin kapasiteli tavuk çiftliğinin sahibi Deniz Metin, Avrupa'dan gelerek memleketinde yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

Tesise bugüne kadar 600 bin lira harcadığını belirten Deniz Metin, "Bugüne kadar yatırım yaparken devletin yol ve elektrik konusunda dahi yardımı olmadı. Kendi çabalarımızla elektrik getirdik. İnşallah yolumuzu da yaparlar. Ana yola 500-600 metre. Yağmur yağdığında tesise yem taşımak zor oluyor. İşçi tutuyoruz yemi sırtında taşıyarak getirsinler diye. Hep doğuya yatırım yapana, teşvik ve destek veriyor diyorlar, biz son sistem tesis kurduk, teşvik olmasa bile yol konusunda elektrik konusunda yardım olsa seviniriz ve tesisimizi daha da geliştirir, büyütürüz" şeklinde konuştu. 

Günlük 7-8 bin yumurta elde ettiklerini belirten Metin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda ürettiğimiz yumurta Tunceli merkez ve ilçelerine yetmiyor. 

Tesisimizi büyütmek ve günlük 15-20 bin yumurta kapasitesine çıkmak istiyoruz ama şu anda imkânlarımız bu kadar. 10 bin kapasiteli olan tesisi 20-30 bin kapasiteye çıkarmak istiyoruz. Son model cihazlar aldık. Yapılmayacak bir iş değil. Çok zoru başardık. Tunceli'de bu tesis bir ilktir.

kaynak-"tunceli emek