Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Savcılık Ovacık'taki toplu mezar için harekete geçti

Dersim'in Ovacık İlçesi'nde 5 PKK'liye ait olduğu iddia edilen toplu mezar yerini bildiğini açıklayan Hüseyin Duman adlı kişinin Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınacak.

 Ovacık'ta 1 Nisan 1997 tarihinde çıkan çatışmada yaralanan ve daha sonra infaz edildiği belirtilen 5 PKK'linin cenazesinin bulunduğu yeri bildiğini DİHA'ya açıklayan Mustafa Duman, yeğeni Celal Polat'ın cenazesini toplu mezardan çıkardığını belirtmişti.

 Duman, Yaylaönü Köyü kırsalında 5 kişiye ait toplu mezarın bulunduğunu ve yardım istenildiği takdirde mezar yerini gösterebileceğini söyledikten sonra Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Toplu mezarda olduğu belirtilen PKK'li ailelerin avukatı Reyhan Helin Kuloğlu, savcılığın yarın Hüseyin Duman'ın ifadesi alınacağını söyledi.

 Kuloğlu, "Hüseyin Kuloğlu, yeğeninin cenazesini aldıkları mezarda 5 kişinin daha olduğunu söylemişti. Bunun üzerine savcılık harekete geçerek yarın mezar yerini bilen Hüseyin Duman adlı vatandaş ile Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermek için gideceğiz. Çocuklarına ait olduğu iddia edilen birçok aile bize vekâletini vermiş, umarım savcılık toplu mezar yeri inceleme kararı verir aileler de bu işkenceden kurulurlar" dedi.