Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Senlık Calısmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Senligimize günler kaldı.Senlik komitesi ayin 27sinde Kürmeste 50 kisinin  katlımıyla bir toplantı yaparak senligin son hazırlıklarını gözden gecirdi.Senlik alanı ve köyümüz kepce ve insanların yardımıyla temizlendi.Senligin yapılacagı alan macurlandı.Elektirik ve yeni musluklar  baglandı.Köy özel olarak 3 ay boyunca sinek ve böceklerden korunması icin  ilaclandı.Özel hazırlanmıs dev 2 afisin biri Pertek´e digeri ise köye asıldı.Pertek´in tüm köyleri özel olarak senlik komıtesı tarafında ziyaret edilerek davet edildiler.3000 tane senlik icin tsört cıkarıldı.Agbaba ve gelin taslarının bulundugu tsörtlerin diger tarafında ise Kürmes Dernegi yazılı.Tsörtlere yogun ilginin oldugu ve genclerin Munzur Festivalinde ise tsörtleriyle katıldıkları ve iyi bir izlenim bıraktıkları bize aktarılan haberler....Senlik haberlerini ve calısmalarını günlük sitemizden takip edebilirsiniz..

4,5 ve 6 Ağustos 2010 Tarihinde Avrupa ve Türkiye’nin çeşitli metropollerinde yaşamlarını sürdürmekte olan Kurmeşliler ve dostları Dersim’in Pertek ilçesine bağlı Kurmeş (Aşağı Gülbahçe-Yukarı Gülbahçe) köyünde büyük  bir buluşma gerçekleştirecekler. 

Yurtdışında çalışmalarını sürdürmekte olan Kurmeş derneği geleneksel olarak her sene yaptıkları şenliklerinin  5.ni bu sene Avrupa’da farklı olarak  kendi köylerinde yapma kararı almış ve buna göre 3 günlüğüne kültürel faaliyetlerin yanısıra,geziler,paneller,konserler,film gösterimleri gibi çok zengin bir proğram hazırlamışlar. “Doyduğumuz yerden doğduğumuz yere” sloganıyla yapılacak etkinlikte asıl amaçlanan ise; kendi yönlerini köylerine dönmeleri olarak açıklanıyor, bu etkinlikle boşalan köylerine geri dönmeyi,orada yaşamakta olan köylüleri ile hertürlü dayanışmanın içerisine girmeyi, asimilasyon ve göç olgusuna dikkat çekmeyi,bu durumun toplum üzerindeki etkilerini açıklamayı, bölgenin sorunlarına yerinde tanık olmayı,gençlerin tanışarak uzak ara ilişkilerinin tekrar yakınlaştırılmasını sağlamayı,çevre köylere yapılacak ziyaretlerle  geçmiş ilşikileri tekrardan canlandırmayı ve bu köylerinde gelecekte bu tür etkinlikleri yapmalarına bir nevide olsa önayak olmayı amaçladıklarını blirttiler.

Kurmeş derneği temsilcileri 5.Kurmeş şenliğinde Dersimli tüm dostlarını köylerinde ağarlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek sitemiz vasıtasıyla herkesi kurmeş’e davet ettiler. 7 Ağustos Cumartesi akşamı ise gençlere yönelik mini futbol turnuvası düzenlenecektir. Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu,  son olarak, 10. Munzur Kültür Festivaline katılacaklarını ve destek sunacaklarını sonrasında da Kurmeş’te herkesi ağarlamaktan mutluluk duyacaklarını belirterek  herkese iyi bir yaz tatili dilediler.

Şenlik proğramı için www.kurmesliler.com sitesine bakabilirsiniz

Şenlik öncesi ve esnasında yollara tabela asılacaktır.Bu tabelaların biri Pertek Hozat yol ayrımına diğeride Hozat- Kurmeş(Aşağı Gülbahçe) yol ayrımına koyulacaktır.Tabelalar aşağıda resimlenmiştir.

Şenlik çalışmaları büyük bir özveri ile yapılmakta ve devam etmektedir.Büyük buluşma için köylülerimiz köylerine doğru yola çıkmaya başladılar.Hepimize hayırlı olsun.Bu arada şenlik izninin alındığını daha önce duyurmuştuk.

Köyün girişi ve yollar için hazırlanmış tabelalar:


Karşılama tabelası