Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

DERNEK YK TOPLANTISI

Resim 1

Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu Toplandı..


Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu bugün Mittenberg ve Çevresi Alevi Cemevi Elsenfeld kentinde Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Toplatıya Dernek Başkanımız sayın Mehmet Yılmaz'ın selamlama ve açılış konuşması insan hakları ve ezilen halkların özgürlük mücadelesinde şehid olmuş doğa için çalışma yürütmüş ve hayatlarını yitirmiş tüm yardımseverler, son dönemde köyümüzde yetirdiğimiz Haci Cihan, Meryem Çalış ve geçen hafta ölen gencimiz Aziz İmak için saygı duruşu yapıldıktan sonra gündem maddelerine geçildi.


Toplantı yaklaşık olarak 4 saat sürdü ve gündem maddeleri üzerine konuşuldu..Derneğimizin maddi manevi çalışmaları ve durumu hakkında Yönetim Kurulu üyeleri bilgilendirildi,yapılan çalışmalar etkinlikler ve yardımlar için açıklamalarda bulunuldu. Gerek dünyamızda ve gerekse de özel olarak ülkemizdeki siyasal sosyal toplumsal gelişmeler çatışmalar son süreçte sosyal demokrat ve devrimci çevreler üzerine uygulanan baskı tecrit,basın yasakları ekran karartmaları vb.insan hakları ihlalleri üzerinde derneğimizin duruşu ve düşüncesi, belirtildi.

Kurum olarak Kürt halkına, farklı etnik inanç veya siyasal düşüncelere yönelik baskı ve yasakları kınadığımızı hiçbir şekilde tasvip etmediğimizi bu toplantıda da deklere ettik.
YK üyemiz sayın Hüseyin Uç,Avrupa'da, ülkemizde yaşanan süreç üzerine gelişen tepkileri ve basın haberlerini derleyip bizleri bilgilendirdi bu sürece karşı kurum olarak daha da aktif olmabileceğimizin önemini belirtti. Buna göre en son Cumhurriyet gazesine yönelik baskı ve tutuklamaları kınadığımızı onlarla dayanışmamız gerektiğini söyledi.

Dernek çalışmaları derneğimizin genel gidişatı ve daha birçok konuya ek olarak Gençlik örgütlenmesi Kadın Meclisinin çalışmalarıda değerlendirildi. Köydeki çalışmalar su sorunu elektirik sorunu ve köyde yaşanılan bazı gelişmeler hakkında da durum değerlendirilmesi yapıldı tasfiye kararları alındı buna göre bu karar özel olarak köy heyeti ve muhtarlıkla paylaşılacak. Köy Muhtarlığının son dönemde köyümüzde gerçekleştirdiği kayda değer bazı Projeleri ayrı bir yazımızla köylülerimizin bilgisine sunulacaktır.

Dernek çalışmaları ve planlaması üzerine yapılan konuşmalar sonrası Şubat 2017 de iki bölgesel toplantının düzenlenmesi talebi olumlu karşılandı.
Bu toplantılardan biri Karlsruhe (Onur Döner Produktion-Hasan Banguş'un işyerinde) kentinde yakın zamanda belirleyeceğimiz bir tarihte yapılacak diğeri ise Köln ve çevresinde yapılacaktır..Toplantıla geniş katlılımlı olacak ve dernegimizin gidişatı genel durumu köyülerimizle üyelerimizle görüşülecek buna göre bu toplantılar bir ölçüdede derneğimizin geleceğini belirleyici nitelik taşıyacak, burada her bir köylümüzün bu toplantılara mutlaka iştirak etmeleri özellikle rica edilecek.

Dernek Yönetim Kurulu bir diğer karar olarak ta Çevre köylerle olan ilişkilerini dahada güçlendirmek amacıyla daha öncede yapıldığı gibi ortak kurumların katılacağı (Çevre köy derneklerinin) bir toplantı yapılmasına karar verildi. Toplantı Ocak ayı ortalarında, komşu köylülerle yapılacak görüşmeler sonucu kamuya deklare edilecek.

Kadın Meclisi için bir etkinliğin veya buluşmanın gerçekleşmesi için başkanın bizzat ilgilenerek bir yer tespit edilmeye çalışılıyor bu konuda kadın meclisi bilgilendirilecektir.

Ayrıca Dernek Yönetim Kurulu üyelerimizden Köln ve çevresinde gelenlerin trafikten kaynaklı toplantıya katılamadılar. Buna karşılık tele komünikasyonla toplatıya bağlanarak düşüncelerini belirttiler.

Son olarak DYK kısa bir süre içinde daha geniş katılımlı bir DYK toplantısının olması konusunda karar aldı.
Toplantı kısa bir toparlama ve kapanış konuşmasıyla son buldu, bizlere herzaman olduğu gibi bugünde derneklerinin kapısını açan hizmet veren Mittenberg ve Çevresi Cemevi başkanı ve yönetimine teşekkür etti. Ayrıca YK üyemiz Polat Durmuş ve köylümüz Leila Durmuş'a da bu güzel ve kusursuz hizmetlerinden ötürü teşekkür edildi..

Toplantımıza başarı mesajlarını ileten kurum ve şahısların dilek ve temenileri toplantıya katılanların bilgilerine sunuldu.

Kurmeş Derneği - 14.11.2016

RESIM 2