Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

k-IMG_1551
k-IMG_1554
k-IMG_1544
k-IMG_1550
k-IMG_1533
k-IMG_1515
k-IMG_1518
k-IMG_1527
k-IMG_1516
k-IMG_1512
k-IMG_1513
k-IMG_1510
k-IMG_1511
k-IMG_1506
k-IMG_1507
k-IMG_1502
k-IMG_1505
k-IMG_1500
k-IMG_1501
k-IMG_1497
k-IMG_1498
k-IMG_0385
k-IMG_1496
k-IMG_0373
k-IMG_0375

TOPLANTI

TOPLANTI

Kurmeş Dernek Yönetim Kurulu Toplantısı sonuçları:

11.11.2017 Cumartesi günü ( Karnaval Başlangıcı) Dernek Yönetim Kurulu toplantısını Mittenberg ve Çevresi Alevi Cem Evinde gerçekleştirdi.

Toplantıya başlamadan önce Cem Evinin inşaat projesi gezildi ve öyle umut ediyoruz ki, önümüzdeki yıllın ortasında dev projesi tamamlanmış olur.
Yağan yağmurun altında onlarca dernek üyelerinin gönüllü olarak inşaata çalışması, inanç, kültür ve komun yaşamında bütünlük sağlanmış bir birliğin başaramayacağı hiçbir şey olamayacağına eminiz.

Toplantımızın başında Cem Evi Başkanı Fadime Hanım, ev sahibi olarak bizleri selamladı ve yapılan inşaat hakkında bilgi verdi.

Çok uzak yerlerden gelen arkadaşların karınlarını doyurulmadan toplantıya başlamamız mümkün değildi.
Helle iki ''ozamanlı ''yan yana oturur, Ali Ekber ve Polat ta onlarla ortaklık kurarsa, bir saatlik Kurmeş şamatası sonrası saat 16.00 da toplantımıza başladık. Güzel de oldu, dakikalarca bizi güldürdüler.

Dernek Eş Başkanı Mehmet Yılmaz toplantın ya katılanları selamladıktan sonra, son dönemde barış ve kardeşlik uğruna bedence aramızda ayrılan tüm canlara ve köyümüzde ölen değerli Edo, Doğan, Sıto, Musa ve Pirlerimiz de Abdul Vahap, kendilerine Allahtan rahmet, aile bireylerine başsağlığı temennisinde bulunuldu.

Dernek çalışması genel değerlendirmesinde yapılan uzun konuşmalar sunucu, önemli eksiklik ve aksaklıklar dile getirilirken, bir köy derneği olarak mevcut durumda daha fazlasının beklenilmeyeceği ve dernek çalışmasındaki ortak memnuniyet görüş birliği sağlandı.
Derneğimizin köylülerimiz ile bütünleştiği, bazı ufak tefek noktalardan farklılıkların olması anlayış ile karşılandı.
Dernek üyelerimizin durumu göz önüne alındığında, 220 üyenin 180 i yıllık dernek aidatlarını düzenli ödedikleri, 40 a yakın üyenin de düzenli aidatlarını ödemesi konusunda kendileri ile ilişkinin sağlanması kararı alındı. Dernek Mali bütçesi toplantıya katılanların görüşüne sunuldu.

Önümüz deki ilkbahar aylarında, Dernek Genel Kongresine gidilmesi kararı alındı. Kongre toplantımız, köylülerimizle bir buluşma niteliğinde olacak. Cumartesi ve Pazar günü eğlenceli bir buluşma ile dernek kongremiz gerçekleşecek.

Köyümüz Kurmeş in bazı sorun ve beklentilerinin konuşulduğu toplantımızda, Köy Muhtarlık Heyetinin çalışmaları takdirle karşılandı. Köy Heyetinin bizden beklentisi Köyden mevcut bulunulan Cem Evi yanında bir Cenaze Morgu nun yapılması isteği kararı bağlandı. Pertek Cem Evi Morgu bize yakın olmasına rahmen, prensip olarak ölülerimizi siyasi olarak tasvip etmediğimiz bir Cem Evine bırakılmasını yanlış olduğu konusunda görüş birliği sağlandı.

Dernek çalışmalarına, gençlerin aktif olarak katılması ve gelecekteki çalışma programlarının tespiti için, gençlerle ilişki kurulacak, onların öneri ve teklifleri göz önüne alınacak.

Komşu Köy Dernekleri ile ortak çalışmalar için, Ocak ve Şubat ayında Komşu Köy Dernekler Komitesinin ortak bir toplantı yapılması önerisi getirilecek. Komitenin ortak alacığı kararların gerçekleştirmesi sağlanmaya çalışılacak. Derneğin önerileri, Komiteye yazılı olarak sunulacak. ( Siyasi Tutuklularla dayanışma, Ortak Xızır Cemi vs..)

Dersim Kültür Festivalleri: Dernek olarak bugüne kadar tüm Dersim Kültür Festivallerinde Organize veya Destekleyici olarak katıldık. Son dönemlerde edindiğimiz kanaat, Dersim Kültür Festivalleri, Dersim Kültürün den daha ziyade, Ticari ve Politik anlayış öne çıkmaktadır. Bunu yanlış gördüğümüz için, bundan sonraki Dersim Kültür Festivalleri anlayışları düzeltmedikleri takdirde, destekçi olarak yer alacayız. Çadırımız da yalnız el sergimizle katılma kararı alındı.

Dernek Eş Başkanımız, bize ev sahipliği yapan Alevi Cem Evi Yönetim Kuruluna teşekkürlerini sunarak, yapılan Cem Evi inşaatına bir miktar maddi yardım verildi.
Toplantımız boyunca bizlere hizmetlerini sunan Leila ve Dilek Durmuş kardeşlerimize de teşekkür edilerek toplantımızı saat 20.00 de bol gülücüklerle bitirdik.

Kurmeş Dernek Yönetim Kurulu
12.11.2017