Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

k-IMG_1551
k-IMG_1554
k-IMG_1544
k-IMG_1550
k-IMG_1533
k-IMG_1515
k-IMG_1518
k-IMG_1527
k-IMG_1516
k-IMG_1512
k-IMG_1513
k-IMG_1510
k-IMG_1511
k-IMG_1506
k-IMG_1507
k-IMG_1502
k-IMG_1505
k-IMG_1500
k-IMG_1501
k-IMG_1497
k-IMG_1498
k-IMG_0385
k-IMG_1496
k-IMG_0373
k-IMG_0375

DİREN KOBANİ KURMEŞ SENİNLE

proxy

" DIREN KOBANI KURMEŞ SENİNLE "

Evet bugün yazmak istediğim şeyi yukarıdaki başlıkla anlatmış oldum ama ben yinede biraz geçen Cumartesi günü yaşadıklarımı anlatmaya çalışayım .

Cumartesi günü köyümüzde Yılmaz ve Bankuş ailelerinin düğünleri vardı ve bende oradaydım. Takı başlamadan önce başkanımız sayın Mehmet Yılmaz önümüzdeki günlerde bir toplantı yapmamız gerektiğini gün, saat üzerinde konuşurken ben de Kobanideki durumun şu an hiç iyi olmadığını ve mutlaka Kurmeş Dernegi olarak bir şey yapalım dedim.
Sanki herkes onu bekliyormuş gibi sorumlu yaklaştı ve sonuçta takı yapılırken bir masa açılmasına karar verildi, ben ve Ali Haydar Gürbüz orada yardım toplayacaktık.

Mehmet Abi hemen dügün sahiplerine bir şekli ile anlattı -karşı çıkacaklar diye değil ama yine sormak doğru oldu- ve yemeklerden sonra takı başladı ve bizde masamızı açtık. Mehmet abinin takı sırasındaki Kobaniye vurgusu çok özeldi ve misafirleri neredeyse ilkönce Kobani masasına yönlendirecekti.

O arada Gürsel Kurt kardeşimi burada özel olarak kutlamak istiyorum, Takı sırasında Kobani masasında hep yanımızda oldu.

Takı başladı, aynı paralelde Kobaniyle dayanışmada başladı. Biz o gün Kobani için yaklaşık 4000 Euro para topladık ve bunu önümüzdeki hafta bizzat kendimiz Kobani ye götürüp verecegız.

Değerli Köylülerim,

Kurmeşi geçmişinden beri özel kılan bu duruşudur. Eger muhtaç insanlar eskiden Köyümüze gelirken " bu Köy beni boş göndermez " diye gelmiş ve boş dönmemişlerse ne mutlu bize ki böyle bir geçmişimiz var ve biz bu mirası bugün -aynı duruş ve asaleti - diasporada sürdürmeye çalışıyoruz.
Bu şu anlama gelir : " Büyüklerimizden çok güzel şeyler öğrenmişiz "

Evet Rojava ve özel olarak Kobani darda ama Kurmeşliler de duruşlarıyla Kobanideki insanlarımıza yalnız olmadıklarını gösterdiler. Kurmeşliler darda olana ,umudunu yitirenlere yüzünü çevirmedi,sorumluluk aldı çamsakızı çoban armağanı dayanışmasını gösterdi.

Çünkü ayakları üşümesin diye o küçük çocukların yaşadıkları dışında karınları aç, ayakları çıplak ve ekmek isteyecek annesi veya babası ya öidürülmüş yada cephede canhıraş soylu bir mücadelenin içindedir.
Bugünlerde yaşananları çocuklarınıza anlatın, neden dünyanın dört bir yanına bizi dağıttılar bilsinler. Daha dün Alevileri Sivas'ta yaktılar bügünde Şengal ve Rojava-Kobanide aynı şeyi yapıyorlar. Sivas'ta yakanlarda , Kobanide kelle kesenlerde, yaparken tekbir getiriyorlar. Ne kadarda biribirlerine benziyorlar !

Siz değerli Köylülerime sergilediğiniz bu duruştan dolayı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
Kurmeşli olmak bir ayrıcalıktır.

Tarih umutsuz insanlara umut olmayı kendisine erdem sayanları hep iyi anacaktır ama namussuz,hırsız ve şerefsizinde hak ettiği gibi anacaktır.

Bunun için diyoruzki " Diren Kobani Kurmeş seninle "

Bankuş ve Yılmaz ailelerine bir kez daha teşekkür ederken genç kardeşlerime savaşsız, bir dünya ve yaşam diliyorum.
Sahiplenirsek Dünya güzel olur !

Ali Ekber Aslaner